Aquest estiu, al 100%

Comença la campanya de vacances d’estiu per a infants i adolescents “100% estiu”, amb més de 1.300 activitats de lleure, esportives, educatives i culturals i amb equipaments oberts també a l’agost.

28/06/2021 18:04 h

barcelona.cat

Tret de sortida a la campanya extraordinària de vacances d’estiu per a infants i adolescents “100% estiu”, que enguany ofereix més de 361.000 places per triar entre les més de 1.300 activitats de lleure, esportives, educatives i culturals organitzades.

Amb una inversió de 7,2 milions d’euros, s’espera que 130.000 infants i adolescents d’1 a 17 anys puguin gaudir aquest estiu d’una gran oferta d’activitats en l’àmbit del lleure educatiu, equitativa, inclusiva i variada. Sempre garantint totes les mesures sanitàries i protocols d’actuació davant la covid-19, aquesta programació extraordinària d’activitats d’estiu —que va començar l’any passat en el marc de la crisi sanitària ocasionada per la pandèmia— es complementa també amb l’obertura d’equipaments com biblioteques, centres cívics i patis escolars durant tot l’estiu.

La campanya “100% estiu” s’estructura en els cinc blocs següents, amb diferents propostes per a tots els infants i famílies de la ciutat:

  • “T’estiu molt”: el ja habitual programa d’activitats de vacances d’estiu per a infants i adolescents aglutina més d’un miler d’activitats organitzades per diferents entitats de la ciutat. Entre elles, hi ha activitats de lleure, temàtiques i esportives i tallers, a més d’un seguit d’activitats adaptades i adreçades a infants, adolescents i joves amb discapacitat. Enguany, per tal de facilitar-hi l’accés a tots els infants i adolescents de la ciutat i evitar que la capacitat econòmica familiar sigui un obstacle per gaudir de l’estiu, s’ha invertit un total de 4,34 milions d’euros en ajuts econòmics, xifra que representa un 25% més que l’any passat. D’aquesta manera, s’han atorgat 21.278 ajuts per a les activitats d’estiu a les famílies que ho han sol·licitat.
  • Activitats extraordinàries: activitats que complementen el “T’estiu molt”, amb una oferta de 284 activitats educatives, culturals, lúdiques i esportives i més de 7.000 places. Entre d’altres, hi ha prop de 200 activitats específiques per a adolescents, casals i tallers a diferents museus de la ciutat i activitats a la xarxa d’ateneus de fabricació per experimentar i crear a través de les eines i la tecnologia.
  • “Estiu als barris”: en el marc del Pla de barris, es reforça l’oferta assequible o gratuïta als barris d’atenció social prioritària pel que fa a activitats per a infants, adolescents i joves. Per exemple, mitjançant els casals urbans Baobab o els casals d’estiu durant el mes d’agost.
  • Equipaments oberts tot l’estiu: obertura excepcional durant el mes d’agost de 20 biblioteques i 6 centres cívics per oferir un seguit de propostes per a gairebé 1.400 infants i adolescents, entre elles el bibliocasal o diversos tallers multimèdia. A més, 22 patis escolars de la ciutat obriran durant el mes de juliol, 11 dels quals també durant l’agost, per ampliar l’espai d’ús públic per a famílies, infants i adolescents.
  • Suport a les entitats del lleure: el darrer bloc de la campanya “100% estiu” té la voluntat d’acompanyar les entitats del lleure per facilitar el desenvolupament de les activitats garantint les mesures de seguretat i els protocols sanitaris. A més, enguany s’han actualitzat les guies amb orientacions pedagògiques i d’acompanyament emocional adreçades als monitors i monitores i s’ha editat una nova guia de recomanacions, recursos i activitats d’alimentació sostenible, en el marc de Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021.

La campanya “100% estiu” va néixer el 2020 com un pla d’estiu extraordinari per atendre les necessitats del moment en el marc de la crisi de la covid-19. Aquest any es reprèn per dotar l’estiu d’una gran oferta d’activitats per a infants, adolescents i joves, amb l’objectiu d’afavorir-ne el benestar físic i emocional i promoure’n les oportunitats de socialització, i també per facilitar la conciliació de les famílies.

Consulteu la programació d’activitats i la informació d’interès al web barcelona.cat/100x100estiu.

Més informació