Barcelona celebrarà les Setmanes d’Arquitectura 2024 del 14 de maig al 28 de juny

L’esdeveniment oferirà, al llarg de set setmanes, una àmplia programació per tota la ciutat amb la voluntat de promoure la divulgació sobre l’activitat arquitectònica, el coneixement, l’experiència i el debat.

05/02/2024 12:25 h

Ecologia Urbana

Barcelona celebrarà, del 14 de maig al 28 de juny, les Setmanes d’Arquitectura 2024. Es tracta d’una versió, que en aquesta ocasió durarà set setmanes, de l’esdeveniment anual que organitza la ciutat per reforçar el vincle imprescindible entre arquitectura i ciutadania. A les Setmanes d’Arquitectura d’enguany es dona continuïtat a una iniciativa que des de l’any 2017 s’ha consolidat, i ara s’amplia la programació per permetre la participació de moltes més entitats i promoure per tota la ciutat la divulgació sobre l’activitat arquitectònica, el coneixement, l’experiència i el debat.

Les Setmanes d’Arquitectura són una iniciativa oberta a la presència i col·laboració d’entitats dedicades a la divulgació de l’arquitectura, a més d’una representació de diferents disciplines socials, culturals i artístiques. Al llarg de les diferents edicions, més d’un centenar d’institucions, entitats, associacions i personalitats expertes independents de la nostra ciutat i d’arreu del món hi han contribuït activament, acostant l’arquitectura a la ciutadania, descobrint espais i transformacions de la ciutat.

Ara, l’Ajuntament i la Fundació Mies van der Rohe llancen una crida per convidar les entitats i els col·lectius de Barcelona vinculats a l’arquitectura a sumar-se a la programació de les Setmanes d’Arquitectura. L’objectiu és organitzar activitats adreçades a tots els públics que contribueixin a reflexionar i divulgar com la ciutat construïda s’ha d’adaptar als reptes d’avui dia i als Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030, amb l’horitzó de la Capital Mundial de l’Arquitectura Barcelona 2026. Les propostes es poden presentar al web: www.barcelona.cat/setmanesarquitectura.