El pont de la Riera Blanca, cruïlla de cultures on es troben Barcelona i l’Hospitalet

Els ajuntaments de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat han finançat conjuntament una intervenció artística del col·lectiu La Tonal’h per canviar l’aspecte de les columnes del pont de la Riera Blanca, a la sortida de l’estació de metro de Santa Eulàlia.

18/07/2019 11:50 h

asalariche

La intervenció artística, que consisteix en la creació de vuit tòtems sobre les columnes de formigó del pont, és un homenatge a la mare natura, a la terra, a les diferents visions cosmogòniques del món i als cinc continents.

El col·lectiu La Tonal’h ho ha representat a partir d’uns tòtems que evoquen diferents cultures i que queden lligats per una estructura de ferro que representa la naturalesa com a element que uneix les persones.

Aquests tòtems s’han treballat amb materials reciclats, fusta, ferro, pintura, grafits i diferents textures i llenguatges artístics per donar cabuda als artistes del col·lectiu que treballen disciplines diverses.

Un pont que és frontera i cruïlla cultural

La intervenció artística ha volgut remarcar que aquest pont entre les dues ciutats és una frontera, però sobretot és un lloc de pas, d’encreuament, i que Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat s’han creat sobre una barreja i una suma de cultures i són, per tant, una cruïlla cultural.

Per als artistes del col·lectiu La Tonal’h, en l’actual món globalitzat la identitat és important per lluitar contra l’hegemonia cultural. Aquests tòtems representen de manera al·legòrica la suma de cultures d’arreu.

 

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades