Canvi a la direcció del Museu del Disseny

Al febrer José Luis de Vicente substituirà en la direcció del Museu del Disseny de Barcelona Pilar Vélez, que cessa en el càrrec per jubilació. El nomenament clou el concurs iniciat el maig del 2022, en què es van presentar dinou aspirants.

21/12/2022 16:34 h

Ajuntament de Barcelona

Les persones aspirants havien de presentar un projecte que recollís un pla director per a la direcció del Museu del Disseny. Els projectes s’han valorat en un procés que ha tingut el suport d’una comissió assessora integrada pel crític i professor d’història de l’art Miquel Molins, la museòloga Marta Montmany, l’editor Ramon Prat (ACTAR), l’investigador cultural Jaron Rowan, la dissenyadora d’il·luminació i escenògrafa Maria Güell i l’arquitecta i comunicadora Núria Moliner.

Del projecte de De Vicente s’ha valorat la definició d’un marc estratègic que aposta per nous formats i plataformes amb un plus d’innovació i experimentació, i que se situa molt bé en el context actual i internacional, tenint en compte col·lectius diversos, així com entitats veïnals. També se li reconeix que és coherent amb el present i, alhora, assumeix els reptes del futur.

José Luis de Vicente (Granada, 1973) és comissari i investigador cultural. Amb més de vint anys d’experiència en el món de l’art i la cultura, ha desenvolupat i dirigit projectes curatorials, exposicions, festivals, simposis, tallers, programes de residència i altres formats en museus, centres d’art i disseny, laboratoris ciutadans, congressos professionals i fires industrials, universitats i escoles, festivals de ciutat i grans esdeveniments globals.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia