Cap de setmana: Activitats del 8M, tast de bunyols de calçot i Sant Medir a la Bordeta

El segon cap de setmana de març ve marcat per jornades i activitats relacionades amb la celebració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones; una trobada gastronòmica que té com a gran protagonista els bunyols de calçot, i el tancament de les festes de Sant Medir, en aquest cas amb una cercavila, i una missa al barri de la Bordeta, al districte de Sants-Montjuïc.

07/03/2019 11:21 h

Ajuntament de Barcelona

Connecteu-vos al web del Cap de Setmana!

Després de celebrar el Dia Internacional de les Dones, el 8 de març, durant el cap de setmana tindran lloc diversos actes que tenen com a tema principal les dones i la qüestió de gènere. Dissabte al matí (a partir de les 10.00 hores) se celebrarà una jornada sobre feminismes al Casal de Barri La Vinya. Primer es farà una “Equinkana”, i a les 12.00 hores hi haurà una xerrada debat que s’acabarà amb un vermut i música. Al Casal de Barri Can Rectoret (11.00 hores) també es farà un taller sobre “Apoderament a través del cos”.

Dissabte al vespre, a partir de les 20.30 hores, tindrà lloc a l’Espai Jove Les Basses el festival de dones artistes Estrogenfest. El festival oferirà música, arts visuals i artesania en un espai per compartir i descobrir nous projectes i posar en relleu la importància de ser dona i artista. En trobareu més informació aquí.

Cita gastronòmica al Mercat de Sant Antoni

El Mercat de Sant Antoni serà l’escenari dissabte d’una cita gastronòmica destacada: la tercera edició del Tast de Bunyols de Calçot, una iniciativa organitzada pel Gremi de Majoristes de Fruites i Hortalisses de Mercabarna, el Gremi de Detallistes de Barcelona i Província i Mercabarna. La iniciativa, que s’emmarca en la campanya “Apunta’t al verd”, es farà a partir de les 11.30 hores i oferirà, a més del tast de bunyols acabats de fer, tallers infantils perquè els més petits es familiaritzin amb productes de temporada com els pèsols, les carxofes i els calçots.

La Bordeta celebra Sant Medir

Després de celebrar-la a Gràcia, Sarrià i Sant Gervasi, la Festa de Sant Medir arriba diumenge al barri de la Bordeta (Sants-Montjuïc). La celebració començarà a les 10.30 hores amb la concentració de les colles davant la parròquia de Sant Medir i una cercavila, encapçalada per la Colla La Parròquia de Sant Medir i l’Orquestra Municipal de la Guàrdia Urbana Muntada. A les 12.00 hores les colles es reuniran a la parròquia i celebraran una missa. Després es faran repicar les campanes de l’església, es beneiran les colles i se’ls imposaran les llaçades.

Etiquetes associades a la notícia