Cinemes en versió original a Barcelona

La ciutat disposa de sales on es projecten pel·lícules en l’idioma original. Descobriu-les!

28/05/2021 10:44 h

Iria Dieguez Martín

Encara que els moments casolans de manta, sofà i pizza amb una pel·lícula de fons estiguin prou bé, l’experiència d’anar al cinema té una màgia inexplicable però reconeguda per moltes i molts. T’acomodes a la butaca, desconnectes la ment i t’endinses en un viatge a través de la pel·lícula protagonista de la vetllada. I aleshores la pizza esdevé crispetes, la immersió fa oblidar qualsevol estímul exterior i la sala es cruspeix el saló. 

La gran pantalla està caracteritzada per un alt atractiu que fa que, encara que ens trobem en temps de plataformes d’entreteniment il·limitades, moltes vegades vulguem fer un espai en les nostres agendes per anar-hi. Si sou amants de les pel·lícules en versió original (VO), Barcelona presenta una àmplia oferta de sales de cinema que en projecten. A continuació us en presentem algunes.

Cinemes Verdi Barcelona

L’un, protagonista d’un dels carrers més concorreguts del barri. L’altre, un afegit discret en un carreró proper. Tot i no compartir ubicació exacta, ambdós són gairebé una unió: situats al cor de la Vila de Gràcia, aquests dos establiments projecten pel·lícules d’autor, independents i en versió original tant espanyoles com internacionals. Aquestes darreres van acompanyades de subtítols. 

Cinemes Girona

Fruit de la renovació d’unes antigues sales de cinema amb més de vint-i-cinc anys, els Cinemes Girona proposen una cartellera reduïda però escollida amb molta cura. Ubicat també al barri de Gràcia, el centre classifica les pel·lícules en diferents seccions. Aquestes engloben, entre d’altres, produccions independents guardonades en festivals, films de manga o, fins i tot, obres d’òpera i ballet. 

Phenomena

Tot i haver obert les portes fa pocs anys, el Phenomena desperta l’anhel de tastar un cinema dels d’abans. Això sí: té una pantalla amb qualitat d’imatge i so d’última tecnologia. Reina del carrer de Sant Antoni Maria Claret, aquesta sala consta d’un ampli vestíbul que desprèn elegància en cada racó, amb els pòsters i fotocroms originals de les pel·lícules programades exposats. I com a cirera del pastís, el Phenomena posa a disposició dels assistents un servei de bar on relaxar-se abans o després (esperem que no durant!) de la projecció.

Maldà

Carlos Ruiz Zafón, a La sombra del viento, convida el lector a perdre’s pel barri Gòtic. Sigueu o no de Barcelona, els seus carrers tenen un atractiu captivador que podria mantenir-vos hores i hores caminant-hi. Alguna vegada us heu plantejat acabar una d’aquestes passejades en un cinema? Petit i estret com els seus encontorns, el Maldà ofereix accés a projeccions… per a tot un dia! Amb més de setanta-cinc anys d’història i seients al vell estil, l’equipament és el lloc ideal per fer maratons de cinema.

Zumzeig

Ubicat a Sants, Zumzeig és el primer cinema cooperatiu de Catalunya. Formada per una base social de més de tres-centes persones, la sala es presenta com un punt de trobada, reflexió i oci, amb projeccions de cinema independent en versió original i diverses iniciatives artístiques, socials i solidàries. La seva programació busca combatre la invisibilització de molts continguts culturals i alterna projeccions amb espais de debat, presentacions de pel·lícules, trobades, concerts i paellades, entre d’altres.

Filmoteca de Catalunya

Si heu passat per la plaça de Salvador Seguí, de segur que us debeu haver fixat en aquest edifici. Veí del MACBA, el centre  adopta forma d’escenari per a festivals de cinema o retrospectives. La Filmoteca acull projeccions de diversos gèneres i orígens, amb una atenció especial a les originàries de Catalunya. A més, vetlla per la conservació i restauració de films, fotografies, músiques, llibres, revistes, cartells i documents cinematogràfics i, en general, peces pertanyents a la història del cinema.

 Moltes altres sales per descobrir

Els espais mencionats anteriorment no són més que un tast de l’oferta total de la ciutat. El Comèdia, el Renoir Floridablanca, el Balmes Multicines VO, els cinemes Yelmo… Els carrers de Barcelona reuneixen una gran quantitat de sales que esperen ser descobertes. Què, us hi atreviu?

Etiquetes associades a la notícia