Edificis municipals per visitar durant el 48h Open House BCN

El festival d’arquitectura 48h Open House BCN té lloc aquest cap de setmana i permetrà visitar 128 edificis, com el Conservatori Municipal de Música de Barcelona i sis promocions d’habitatge públic, tres d’obra nova, per estrenar, i tres més d’habitatge cooperatiu.

20/10/2023 14:43 h

Ajuntament de Barcelona

Amb prop de dues-centes activitats, el 48h Open House obrirà les portes d’edificis tan singulars com el Conservatori Municipal de Música de Barcelona, situat al carrer del Bruc, 110-112, obra de l’arquitecte Antoni de Falguera i Sivilla, i que es podrà visitar amb guia i sense reserva prèvia dissabte, de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores.

Amb un estil a mig camí entre el modernisme i el noucentisme, disposa d’unes torres cilíndriques amb cobertes punxegudes que són una clara influència de Puig i Cadafalch, de qui Falguera va ser deixeble i col·laborador. En destaca l’espai interior, anomenat la peixera, a partir del qual s’organitzen les aules i els passadissos, i que consisteix en una espècie de celobert de 130 metres quadrats que queda tancat amb una claraboia envitrallada i ofereix un espai polivalent per a concerts, presentacions i esdeveniments.

Aquesta edició del festival, organitzada al voltant de l’any Domènech i Montaner, inclou espais representatius dissenyats per aquest arquitecte per explicar la seva polièdrica trajectòria com a reflex de l’art total: una obra en què van participar ceramistes, mosaïcistes, escultors, vitrallers i ferrers.

El programa d’activitats inclou visites guiades per voluntaris i voluntàries i per arquitectes, visites amb pòdcasts i itineraris lliures.

Portes obertes de l’habitatge públic municipal

També formen part de la programació del festival sis promocions municipals d’habitatge públic. Tres de les edificacions són iniciativa de l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB), dues a la Marina del Prat Vermell i una a la Trinitat Nova, i les altres tres promocions són de cohabitatge, delegades a la cooperativa Sostre Cívic: La Balma, Cirerers i Princesa 49.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia