El Grec 2022 supera els 110.000 espectadors

Amb el 100% de l’aforament disponible i sense restriccions sanitàries, l’edició d’enguany del Grec Festival de Barcelona ha assolit l’objectiu que s’havia marcat: fer d’aquest esdeveniment un element dinamitzador de públics i un motor per a les arts escèniques a la ciutat.

29/07/2022 13:44 h

Ajuntament de Barcelona

El Grec 2022, que va engegar la programació el 29 de juny, ha venut un 16% més d’entrades que l’any anterior (quan hi havia limitacions d’aforament) i ha sumat un total de 114.316 espectadors i espectadores.

Per branques, el Grec Montjuïc ha congregat 48.548 persones, amb una ocupació mitjana del 80%. Per la seva part, el Grec Ciutat ha arribat a 59.331 espectadors, amb una ocupació del 61%. Al Grec Ciutat s’ha produït un efecte de bola de neu, amb xifres d’assistència que s’han anat incrementant de manera progressiva i en alguns casos han portat a prorrogar funcions.

Finalment, les activitats paral·leles han registrat 6.437 espectadors. Aquesta part del programa implica molts agents de la ciutat i es considera una de les claus de l’èxit del festival per la penetració que té en capes diverses de la ciutat.

Per origen geogràfic, el 80% del públic procedeix de Barcelona i l’àrea metropolitana. En total, aquesta edició ha exhaurit les entrades de 8 espectacles i s’han venut totes les entrades de 28 sessions.

Més públic jove

La política de descomptes ha estat un incentiu en la present edició, i s’ha constatat un augment significatiu del públic jove.

El descompte més utilitzat continua sent el Carnet de Biblioteques (30% de les entrades
amb descompte). En canvi, el segon i el tercer lloc inverteixen la tendència dels anys
anteriors: enguany el segon descompte més utilitzat ha estat el de persones de menys de 30 anys (13%) i se situa en tercer lloc el de persones de més de 65 anys (10%).

Descoberta d’artistes internacionals i aposta pel talent local

El Grec 2022 ha tingut quatre eixos artístics: impulsar la creativitat, promoure el talent local, mirar a Europa per entendre d’on venim i recuperar els clàssics per imaginar el futur.

El públic ha donat una molt bona acollida a una oferta ambiciosa en termes artístics, que ha posat el focus en la descoberta d’artistes destacats de l’escena internacional i l’aposta pel talent local.

També han estat molt ben rebudes les produccions lligades a les Beques Barcelona Crea i la tasca de promoció de l’escriptura teatral amb la coproducció d’obres d’autors i autores com Marta Buchaca o Llàtzer Garcia.

Un Grec com els d’abans

La programació ha estat marcada per la voluntat de contenció, amb menys dies de
programació i una reducció del nombre de propostes, sobretot pel que fa als concerts,
a causa de l’elevat nombre de festivals de música a la ciutat.

Tot i això, s’ha recuperat la sensació d’un festival com els d’abans: amb produccions ambicioses de molta qualitat, grans espectacles de l’escena internacional i un planter destacat d’artistes locals que han omplert d’emoció les nits d’estiu de la ciutat.

A més, el retorn del faune i la mirada als clàssics han fet que fos un Grec reconeixible i amb una identitat pròpia que ha atret tant veterans com públic jove i nou.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades