El Grec Festival de Barcelona es reinventa amb més d’un centenar d’espectacles

La 44a edició del Grec Festival de Barcelona adquireix més que mai un compromís amb el talent i la creativitat locals. Alhora, continua sent una finestra oberta al món amb una mirada cap a l’Amèrica Llatina, el destí temàtic d’enguany, que s’ha integrat en la proposta digital. El festival s’inaugurarà el 30 de juny amb un homenatge al personal sanitari i d’emergències i als treballadors i treballadores dels serveis essencials.

09/06/2020 18:17 h

Ajuntament de Barcelona

El festival adquireix un compromís amb la producció de companyies locals i amb l’objectiu de recuperar la vida cultural de Barcelona.

Es mantenen tots els compromisos de producció i coproducció que s’havien tancat i se n’afegeixen de nous per donar suport al teixit cultural tant de la ciutat de Barcelona com de la resta del país.

El Grec Festival de Barcelona, que començarà el 30 de juny i s’allargarà fins a l’estiu del 2021, presentarà 108 actuacions, bona part de les quals a l’emblemàtic amfiteatre de Montjuïc. Se seguiran totes les mesures de seguretat que marquin les autoritats sanitàries en cada moment i s’oferirà només un terç de l’aforament de cada espai.

Tres grans blocs del Grec 2020

  • Grec Festival. Un total de 48 espectacles que tindran lloc durant el mes de juliol en més de 13 espais de la ciutat, tot i que el gruix es concentrarà als teatres de Montjuïc.
  • El Grec en Obert. Començarà al juliol però es perllongarà en el temps amb 36 activitats pensades per representar-se en format digital. Es donarà a conèixer, entre altres, la realitat escènica llatinoamericana, que és el destí temàtic d’enguany.
  • De Grec en Grec. A partir de setembre 24 espectacles mantindran viu l’esperit del Grec en diferents teatres i festivals amb propostes que s’han ajornat i que es reprogramaran durant la temporada 2020-2021.

Homenatge al personal que ha estat en primera línia durant la pandèmia de la covid-19

El Grec aixecarà el teló el 30 de juny amb una proposta de Baró d’Evel amb el personal sanitari, d’emergències i d’altres d’àmbits essencials que ha estat lluitant en primera línia en els moments més complicats de la pandèmia de la covid-19. Un espectacle que reflexiona sobre tot el que hem viscut i sobre la gent que fa possible sentir orgull de la condició humana en temps incerts.

Un Grec més inclusiu

La 44a edició del festival manté el pressupost d’edicions anteriors, 3,3 milions d’euros, i rebaixa el preu de les entrades a 15 euros, amb un preu reduït de 5 euros per als espectacles familiars.

El festival s’allargarà fins a l’estiu del 2021 per poder presentar el màxim d’espectacles, més de cinquanta coproduccions, i reprogramar una quinzena de concerts i espectacles suspesos durant aquests darrers mesos a causa de la crisi sanitària per la covid-19.

A més, alguns dels espectacles del Grec Festival de Barcelona es podran seguir per Betevé.

Podeu consultar aquí la graella de la programació del Grec Festival de Barcelona.

Etiquetes associades a la notícia