Els fons d’art de la ciutat creixen amb l’adquisició de 78 noves obres contemporànies

Els fons d’art de la ciutat creixen amb l’adquisició, a través del Macba, de 78 obres contemporànies elaborades per 73 creadors i creadores de Barcelona i l’àrea metropolitana. La compra forma part d’un programa de suport al teixit cultural que pretén reconèixer i patrimonialitzar la producció artística de generacions que fins ara no estaven prou representades en els fons públics.

15/07/2021 15:26 h

Ajuntament de Barcelona

L’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) ha destinat 600.000 euros a l’adquisició d’art contemporani seleccionat per un jurat format per representants del Macba, el MNAC, l’ICUB i el Consell de Cultura d’entre 3.285 propostes. Per a l’adquisició de les peces s’ha valorat la qualitat dels treballs, l’aportació al patrimoni col·lectiu, la coherència amb els eixos d’interès de les col·leccions públiques, la trajectòria professional dels autors o la representativitat de la contemporaneïtat artística de la ciutat i l’entorn metropolità.

Aquestes peces formaran part del fons d’art de Barcelona i es dipositaran a les diferents col·leccions del Macba i el MNAC, fet que en garantirà l’accés i la circulació pels diferents circuits d’art de la ciutat per tal de donar-les a conèixer.

Etiquetes associades a la notícia