“Fem cultura!”, un pla per garantir els drets culturals de la ciutadania

Al segle XX les polítiques del dret a la salut i l’educació van ser clau per contribuir a la igualtat de les persones. Ara el Govern municipal de Barcelona presenta el pla “Fem cultura!” per posar els drets culturals al mateix nivell que altres drets fonamentals. Fins al 2023 s’avançarà en la implementació de nou mesures de govern i cent accions.

28/04/2021 14:30 h

Ajuntament de Barcelona

El pla “Fem cultura!” és una iniciativa pionera per assegurar l’accés a la cultura, la participació i el dret a contribuir a la vida cultural de la ciutat, així com per reconèixer i eixamplar els drets culturals a Barcelona a través de noves polítiques públiques. El pla, que es desplegarà fins a l’any 2023, disposarà d’un pressupost de 68,7 milions d’euros.

Mesures concretes per fomentar i garantir la cultura

El Pla de drets culturals inclou accions concretes a partir de polítiques públiques que permetin avançar en el reconeixement d’aquests drets, fonamentades en uns principis bàsics que impregnen el projecte, com ara la interculturalitat, la perspectiva feminista, la transparència, la transversalitat, la descentralització i noves centralitats, la “cultura metropolitana” i la sostenibilitat.

Entre les accions en què es treballarà per implementar-les en els propers anys destaquen la sisena hora per a activitats artístiques; la gratuïtat dels museus per a la visita de les col·leccions permanents; el reforç de programes ja existents que encaixin en la filosofia del pla, com ara el Barcelona Districte Cultural, En Residència, el Programa d’acció lectora de biblioteques, o les residències artístiques i científiques; l’impuls de noves iniciatives que donin protagonisme als creadors i creadores, com la Biennal Manifesta o el nou programa de beques; la creació de la Casa de la Música; l’impuls de la moneda cultural REC, per participar en les activitats culturals de la ciutat, i el programa Baixos de Protecció Oficial per a usos culturals.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades