Grec Festival 2023: celebrem la col·lectivitat amb 88 espectacles i més de 50 activitats

L’edició 2023 del Grec Festival se celebrarà del 29 de juny al 30 de juliol amb una programació que inclou 88 propostes escèniques, que engloben espectacles de circ i dansa, teatre i concerts. La nova trobada estiuenca congrega artistes i companyies locals i internacionals i atorga un paper destacat a les expressions artístiques col·lectives. La venda d’entrades començarà el 18 d’abril, i avui, a partir de les 13.00 hores, ja es podran adquirir els vals regal.

13/04/2023 14:57 h

Ajuntament de Barcelona

El tret de sortida de l’edició 2023 del Grec Festival serà doble, amb dues inauguracions en què el circ serà el protagonista. La primera tindrà lloc el 29 de juny al Teatre Grec, amb la companyia Gravity & Other Myths i el seu espectacle The Pulse, amb les interpretacions del Cor de Noies de l’Orfeó Català. La segona serà al passeig de Gràcia el 2 de juliol: el funàmbul Nathan Paulin, sota la direcció de Rachid Ouramdane, travessarà el passeig sobre un cable d’acer.

El 55% dels 88 espectacles d’enguany tenen dones en rols d’autoria o direcció, i hi predominen les propostes de teatre, amb 32 obres, seguides de 15 concerts, 14 espectacles d’escena híbrida, 13 propostes de dansa, 12 espectacles de circ —el doble que l’any anterior— i dues de cinema.

Noms destacats del Grec Festival 2023

Entre la variada programació destaquen noms com els de Carlota Subirós, que adapta un clàssic de les lletres catalanes, mites de l’escena com Declan Donnellan, Nick Ormerod, Robert Wilson o Ivo Van Hove, monstres de la dansa com La Veronal i Sasha Waltz and Guests i l’Orquestra Simfònica del Liceu, fenòmens de la música com David Lang (amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i l’Orfeó Català), la música del nostre temps de Rufus Wainwright…  Tot, en una edició en què les propostes visuals tenen un pes considerable: des de la poesia escènica de Dimitris Papaiannou i el circ de Yoann Bourgeois fins a la proposta fascinant de Boris Gibé i la companyia Les Choses de Rien.

Espais singulars del Grec Ciutat

Una cinquantena d’activitats formen part de la programació del Grec Ciutat, que aplega les propostes promogudes pel teixit escènic barceloní, i que enguany s’estén per espais tan singulars de la ciutat com el Dipòsit del Rei Martí, on Aurora Bauzà i Pere Jou presenten A Begginning_expanded version, o l’Ateneu Barcelonès, on Òpera de Butxaca porta a escena Quatre solos soles. També es transformaran en escenaris del Grec La Muriel, on Sixto Paz posa en escena la impactant Bèsties, La Model, on es podrà veure Jo, travesti, de Roberto G. Alonso, la Fundació Muñoz Ramonet, que té programada Una casa en la montaña, d’Albert Boronat, o bé la Casa Museu Verdaguer, el MUHBA Vil·la Joana, on la companyia Pagans ens ensenya El valor de res.

Entrades i abonaments

En l’edició d’enguany es posaran a la venda un total de 165.209 entrades, 51.767 en el Grec Festival i 113.442 en la programació del Grec Ciutat.

  • La venda regular d’entrades comença el 18 d’abril.
  • A partir del 13 d’abril, a les 13.00 hores, es podran adquirir els vals regal.
  • També es podran comprar abonaments per 15 euros l’espectacle, per assistir a 4, 5, 6 o 7 funcions. Els paquets es poden compartir amb qualsevol persona i sense limitació de persones, i es poden bescanviar per qualsevol dia i proposta.
  • A més, s’apliquen descomptes a les tarifes a persones joves o usuàries de la Targeta Rosa, famílies nombroses i monoparentals, persones de més de 65 anys, persones a l’atur i persones amb el carnet de Biblioteques de Barcelona.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia