Imatges Barcelona, més de 4.000 fotografies en línia de la vida a la ciutat

Neix el repositori fotogràfic municipal Imatges Barcelona, un espai en línia on es poden veure, compartir i descarregar des de les fotografies més recents de la tasca dels serveis essencials, el confinament del veïnat barceloní o la ciutat buida, fins a imatges de la vida a la ciutat durant els darrers anys.

03/05/2020 10:55 h

Ajuntament de Barcelona

La ciutadania ha de poder accedir a una informació veraç i de qualitat, un dret fonamental que en l’àmbit municipal es garanteix a través d’un conjunt de serveis informatius públics, oberts i transparents. El nou banc de fotografies municipal, Imatges Barcelona, és l’eina més recent d’aquest catàleg de recursos, del qual també en formen part el portal de notícies i vídeos municipal, el canal de Telegram institucional i el butlletí electrònic mensual.

Imatges Barcelona, nou fons fotogràfic de la ciutat

Més de set-centes fotografies que retraten les darreres setmanes de confinament veïnal i de lluita dels professionals dels serveis essencials contra la Covid-19 ja estan disponibles al repositori fotogràfic Imatges Barcelona. Són les imatges més recents d’un ampli catàleg gràfic que documenta l’evolució d’una Barcelona que es caracteritza pels seus barris, la tradició i la cultura popular, i que es reivindica com una ciutat feminista, ecologista, solidària i intercultural.

Les fotografies del nou banc d’imatges tenen llicència Creative Commons restrictiva (atribució, sense ús comercial ni obra derivada), es poden descarregar en diferents resolucions i indiquen la ubicació d’on es van fer. L’espai virtual està organitzat per galeries temàtiques i disposa d’un cercador per paraula clau per facilitar la localització de continguts específics.

InfoBarcelona, portal de notícies i vídeos

L’actualitat municipal disposa d’un espai informatiu adreçat a la ciutadania on s’expliquen les novetats més recents de l’activitat a la ciutat. Les notícies es complementen amb fotografies i vídeos específics que contribueixen a facilitar la difusió de la informació i que també es distribueixen a través dels perfils institucionals de xarxes socials. El portal de notícies està organitzat per categories temàtiques i per districtes, i també disposa d’un cercador per paraules clau.

Canal de Telegram municipal

Al febrer es va posar en funcionament el canal de Telegram institucional, nou servei informatiu on setmanalment es comparteixen les principals novetats de l’actualitat municipal. La subscripció a aquest canal permet rebre els missatges a través de diversos dispositius electrònics, com ara telèfons mòbils, tauletes i ordinadors.

Butlletí electrònic d’actualitat municipal

Per estar al dia de les principals notícies, les novetats dels serveis municipals, l’agenda cultural i d’activitats i els esdeveniments més destacats de la ciutat, la ciutadania es pot subscriure al butlletí electrònic InfoBarcelona. Es tracta d’un servei mensual que s’envia per correu electrònic i que està disponible en català, castellà i anglès.

Etiquetes associades a la notícia