La Guàrdia Urbana desplega el dispositiu d’estiu a totes les platges de la ciutat

El 24 de maig va entrar en funcionament el Grup de Platges de la Guàrdia Urbana, que estarà operatiu fins a finals de setembre. Una norantena d’agents patrullaran per les deu platges del litoral de Barcelona per reforçar el control dels aforaments i garantir les mesures de seguretat de la normalitat actual i, també, per atendre situacions i problemes que es puguin produir al litoral barceloní.

31/05/2021 09:53 h

Ajuntament de Barcelona

El grup de platges està format per 90 agents que patrullen a peu, amb escúter, vehicle de quatre rodes, bicicleta, vehicle de tipus quad adaptat especialment per circular per la sorra i amb dues embarcacions semirígides que permeten millorar les tasques de vigilància i control tant de la platja com dels espigons. El grup disposa en total de 32 vehicles.

Les funcions del grup estan relacionades amb:

  • Control d’infraccions relacionades amb la convivència i el civisme, l’ocupació de la via pública, la contaminació acústica o els residus, entre d’altres.
  • Prevenció i actuació davant furts o robatoris de qualsevol classe, incloent-hi la tramitació i la recollida de denúncies.
  • Control dels vehicles de mobilitat personal a la zona de platges.
  • Assistència a víctimes d’il·lícits penals, atenció a nens perduts i col·laboració en primers auxilis.
  • Auxili i control d’activitats a la zona de platges i a la zona prohibida de banys.

Com podem saber el nivell d’ocupació d’una platja de Barcelona?

Des de principis del mes de maig l’Ajuntament manté activat el control d’aforament de les platges com a mesura preventiva de la covid-19. El protocol inclou un dispositiu d’informadors a peu de sorra i als accessos de les platges.

S’ha habilitat un web específic amb informació sobre l’estat de les deu platges de Barcelona, on se’n poden consultar els nivells d’ocupació.

On ens hem d’adreçar en cas de furt o robatori en una platja de Barcelona?

En cas de ser víctima d’un furt o robatori, per presentar una denúncia cal adreçar-se a l’oficina conjunta de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, situada a la platja de la Barceloneta (passeig de Joan de Borbó Comte de Barcelona, 32).

Des d’aquest mòdul i des d’un altre que està ubicat a l’espigó de la platja del Bogatell, els agents municipals controlen i segueixen tots els fenòmens detectats a les platges.

Balanç de l’actuació de l’any 2020 

L’estiu passat el grup de platges de la Guàrdia Urbana va intervenir 69.308 begudes provinents de la venda ambulant no autoritzada, un 60% menys que l’any anterior, i va interposar un total de 8.927 denúncies relacionades amb la venda ambulant no autoritzada i 117 denúncies per altres activitats no autoritzades.

D’altra banda, es van interposar 53 denúncies per no respectar les indicacions de bany, la majoria d’elles per banyar-se als espigons i en altres zones senyalitzades en què el bany no està permès o el pas està restringit.

Etiquetes associades a la notícia