Barcelona Dibuixa amplia la programació a les nits

El 27 i 28 d’octubre té lloc una nova edició del Barcelona Dibuixa, una iniciativa per estimular l’art i la creativitat en museus i centres culturals. Enguany aplega més de trenta propostes i, com a novetat, inclou activitats a la nit adreçades a públic adult.

13/10/2023 15:46 h

Ajuntament de Barcelona

El Museu Picasso i l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona organitzen el festival Barcelona Dibuixa, que aplega tant barcelonins i barcelonines de totes les edats que practiquen l’art del dibuix com professionals del món de la creació plàstica que imparteixen tallers. Un total de 27 entitats, com centres cívics, teatres, museus i fundacions, participen en aquesta edició en què s’incorporen el Centre d’Art La Capella, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, la Fundació Suñol, la Fundació Catalunya La Pedrera o el Cercle Artístic de Sant Lluc.

El programa inclou una trentena d’activitats, com tallers de haikus japonesos, estampació, collage, brodat o propostes híbrides per dibuixar mitjançant estímuls sonors.

El cartell de l’esdeveniment és una obra d’art en si mateixa, creada a quatre mans per l’artista i programador Fito Conesa i el cineasta nascut a l’Índia Siddharth Gautam Singh. El rastre com a únic dibuix possible posa el focus en una manera de treballar que es basa en traços casuals i en la sinestèsia, aquell exercici que suggereix una barreja de sentits diversos. L’obra representa el rastre difuminat que deixa una flor en obrir-se i inspira un dibuix que, més enllà de la línia, recull totes les possibilitats i tots els angles de manera simultània.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades