Les jornades Culturopolis reflexionen sobre els drets culturals

Ja han començat les jornades Culturopolis, una trobada per debatre i reflexionar sobre els drets culturals, per pensar com es concreten i per trobar mecanismes per impulsar-los i garantir-los. Fins dissabte, 19 de novembre, la ciutat s’omplirà d’activitats amb ponents i participants d’arreu del món.

16/11/2022 16:11 h

Ajuntament de Barcelona

Les primeres Jornades Internacionals pels Drets Culturals Culturopolis reuniran fins a 40 ponents generals, 55 ponents al congrés acadèmic i més de 600 participants inscrits, locals i internacionals, de llocs tan diversos com Xile, Colòmbia, Jamaica, el Marroc o Zimbàbue.

Entre les persones participants s’hi troben Alexandra Xanthaki, relatora especial de les Nacions Unides pels drets culturals, Catherine Magnant, directora de la Unitat de Política de la Direcció General d’Educació i Cultura de la Comissió Europea, Paola Leoncini Bartoli, directora de Polítiques Culturals i Desenvolupament de la Unesco, Rocío Nogales, directora de la xarxa internacional de recerca EMES, Sara Brighenti, subcomissària del Pla nacional de les arts del Govern portuguès, Noel Kelly, director de Visual Artists Ireland, i John Crowley, president i conseller delegat de PHGD i exdirector de la Secció de Recerca, Política i Prospectiva de la Unesco.

Debat, reflexió i una festa ciutadana

El Culturopolis es durà a terme en dos espais situats al Paral·lel: les sales Paral·lel 62 i El Molino. Entre les activitats hi trobem 7 taules de debat, 11 taules de ponències i debats acadèmics, 4 blocs de presentació de projectes, 36 projectes de bones pràctiques internacionals, 12 espectacles i activitats culturals i 5 tallers participatius.

El matí de dissabte el Culturopolis culminarà amb una gran festa ciutadana al carrer per celebrar els drets culturals. L’activitat de clausura inclourà un programa de televisió comunitària en directe, una zona de jocs amb materials reciclats, espectacles de dansa participativa, un radioshow amb Marc Giró i Flavita Banana, un cercavila popular i els concerts de Rumba All-Stars i la Sra. Tomasa.

El Pla de drets culturals de Barcelona

La iniciativa de les jornades Culturopolis s’emmarca en el Pla de drets culturals, que des de l’abril del 2021 fa de marc conceptual, polític i estratègic per reconèixer i eixamplar els drets culturals a la ciutat a partir de nou mesures de govern i més de cent accions.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades