Més d’un milió de persones a la Mercè 2023

Les activitats han arribat a espais nous, com el parc de l’Estació del Nord, que ha estat l’epicentre del MAC; l’Oasi MAC, a Consell de Cent, on els artistes han sortit a l’encontre dels vianants per oferir-los les seves creacions a peu de carrer, i el carrer de Menéndez y Pelayo, que s’ha estrenat com un dels escenaris dels concerts nocturns. També s’ha recuperat la comparsa “Visca Picasso” per commemorar el 50è aniversari de la mort de l’artista, hi ha hagut espectacles amb drons i la cultura ucraïnesa ha estat molt present en la programació de la Mercè 2023, que ha tingut Kíiv com a ciutat convidada.

25/09/2023 17:38 h

Ajuntament de Barcelona

La programació de la festa major, repartida per tota la ciutat, ha aplegat fins aquest migdia més d’un milió de persones de públic, tot esperant les dades del Piromusical, que enguany commemora el 30è aniversari del festival Sónar.

  • Concerts: un total de 365.000 persones han assistit als concerts de la festa major de la ciutat en el conjunt d’escenaris ubicats en diferents punts de Barcelona.
  • Arts de Carrer: es calcula que les propostes han aplegat prop de 110.000 espectadors. L’epicentre d’aquests espectacles ha estat el parc de l’Estació del Nord.
  • Espectacle de drons: la nit de diumenge, entre les platges de la Barceloneta i la del Somorrostro es van congregar 80.000 persones per veure l’espectacle de llum i color al cel de la ciutat.
  • Correfoc: ubicat per primer cop al passeig de Gràcia, ha tingut una afluència de prop de 75.000 espectadors, entre el correfoc infantil i el d’adults, i una participació de més de mig centenar de colles de tota la ciutat.
  • La Mercè al web i les xarxes socials: al web de lamerce.barcelona s’han registrat més d’un milió de visites durant els dies de festa, amb més de tres milions de pàgines vistes. L’app de la Mercè ha registrat més de 26.000 usuaris i 104.000 sessions. Pel que fa a les xarxes socials, els vídeos especials dedicats a la Mercè han superat les 200.000 visualitzacions.

Etiquetes associades a la notícia