Més presència del català en l’entorn digital per promoure’n l’ús entre el jovent

El Plenari del Consell Municipal ha aprovat avui una proposta per crear una comissió no permanent d’estudi per fomentar la presència del català en l’entorn digital i en els nous formats tecnològics i promoure així l’ús de la llengua catalana entre els i les joves de la ciutat.

23/02/2024 16:01 h

Ajuntament de Barcelona

L’objectiu d’aquesta comissió serà, d’una banda, estudiar la situació actual de la llengua catalana en l’àmbit digital i l’ús social que en fan els i les joves de la ciutat, i, d’altra banda, estudiar l’estratègia que pot dur a terme l’Ajuntament de Barcelona per resoldre la situació actual.

Aquesta comissió d’estudi analitzarà els aspectes següents:

  • La situació del català entre els i les joves en l’entorn digital.
  • Els formats audiovisuals, tant els convencionals (cinema, sèries, etc.) com els nous (videopòdcast, xarxes, etc.).
  • Els videojocs i els creadors de continguts.
  • Projectes d’èxit que es duen a terme arreu dels territoris de parla catalana en aquest àmbit i experiències d’èxit en altres països.
  • El paper dels mitjans de comunicació públics en relació amb el foment de l’ús del català entre els joves, en el consum cultural, informatiu o d’entreteniment, així com el dels mitjans de comunicació multiplataforma, tenint en compte sobretot les oportunitats que pot oferir Betevé en relació amb la resta de l’ecosistema.

La creació de la comissió s’ha aprovat a el vot favorable de Junts-Trias×BCN, el PSC, BComú i ERC i el vot contrari del PP i Vox.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia