Neix el Pavelló Blau, el macroespai de referència per a la pràctica esportiva al Front Marítim

06/04/2022 13:23 h

Martín Roig

El Pavelló Blau és un projecte que porta anys gestant-se i que forma part del Pla d’Acció de Govern d’aquest mandat. L’iniciativa consisteix principalment en desenvolupar el front litoral barceloní com a gran escenari de la pràctica esportiva, des dels usos i equipaments vinculats als esports de mar i sorra, com també espais urbans d’aquest mateix àmbit com passeigs, parcs i altres zones conquerides per l’esport; el Pavelló Blau és un concepte que ho engloba tot.

De fet, el front marítim ha esdevingut una de les zones més atractives per trobar opcions de lleure, restauració i també esportives. La vela va obrir la ruta, però la ciutadania es va fer seus els espais amb altres activitats populars com caminar, córrer o anar en bicicleta. Més tard, es van incorporar noves pràctiques amb l’auge dels esports de sorra o platja: volei i tennis platja surf, activitats subaquàtiques, pàdel surf…

Per tot això, i molt més, l’Ajuntament de Barcelona impulsa el Pavelló Blau, que l’identifiquem com tot el front litoral i portuari que s’estén des del Port Vell fins al Port Fòrum, passant per la nova Bocana del Port i el Port Olímpic, incloent la Plataforma Marina i totes les platges barcelonines. En aquest sentit, el Pavelló Blau engloba fins a 17 centres educatius i 46 espais, zones marines i equipaments esportius. A més, s’hi desenvoluparan més de 40 activitats esportives regulades diferents, ja sigui a la sorra, l’aigua o el terra, i es preveu que sigui l’escenari de desenes d’actes i activitats esportives rellevants de la ciutat.

Pla d’acció 2022-2030

El “Pavelló Blau” és el projecte paraigua per articular i posar en valor l’activitat física al front marítim, que té una longitud de 5 km. El projecte defineix 7 projectes timó, 4 illes d’actuació preferent – que són els espais on s’iniciarà la transformació-, i un total de 232 actuacions concretes. Es tracta d’un pla d’acció que es desenvoluparà en el període 2022-2030, amb una inversió inicial prevista de 26,7M€.