Una placa de memòria recorda les figures de Joan Brossa i Pepa Llopis

El Mapa Literari de Barcelona continua creixent i senyalitzant espais vinculats a escriptors i escriptores de totes les èpoques. En aquesta ocasió s’ha descobert una placa de memòria al carrer de Gènova, 25, al barri del Guinardó, que va ser la casa del poeta i artista plàstic Joan Brossa i l’activista cultural Pepa Llopis.

15/06/2021 18:07 h

Districte Horta-Guinardó

Pepa Llopis i Joan Brossa van ser companys de vida des del 1972. Brossa (1919-1998) va ser un dels principals artistes plàstics avantguardistes catalans de la segona meitat del segle XX. Després d’explorar el món de la poesia, les odes i el teatre neosurrealistes, va endinsar-se en la creació de poemes visuals, com el Poema visual transitable en tres temps, que es pot visitar als entorns del Velòdrom d’Horta. Després d’una llarga carrera artística van arribar els reconeixements que el van distingir com una de les figures de la literatura catalana contemporània més importants, com ara la Lletra d’Or 1981, el premi Ciutat de Barcelona 1987, la Medalla Picasso de la Unesco 1988 o el Premi Nacional d’Arts Plàstiques i de Teatre de la Generalitat.

Per la seva banda, Pepa Llopis (1925-2011) va ser un puntal per a la carrera creativa de Brossa i l’engranatge principal per a la conservació i promoció del llegat del poeta a través de la Fundació Joan Brossa.