El Campus de les Arts, a Can Ricart

Les institucions, universitats i entitats que impulsen el Campus de les Arts, han segellat un acord marc que consolida el projecte concebut per enfortir l’educació artística de nivell superior. Es treballa perquè el recinte fabril de Can Ricart, declarat bé cultural d’interès nacional, en sigui la seu una vegada s’hagi rehabilitat.

12/11/2021 20:16 h

Ajuntament de Barcelona

La Universitat de Barcelona, que lidera el projecte, ha sol·licitat finançament en el marc dels fons Next Generation EU per a les obres de rehabilitació i adequació. El Campus de les Arts ocuparia 6.800 metres quadrats del recinte industrial construït el 1853, que es dedicava a la fabricació d’estampats.

Es tracta d’un conjunt representatiu del patrimoni industrial barceloní i català, del qual l’Ajuntament va cedir l’ús de la nau industrial principal i d’alguns edificis annexos a la Universitat de Barcelona el 2015.

El nou campus ha de servir per resoldre la fragmentació actual de l’oferta d’ensenyaments artístics en dinou centres, fet que provoca que hi hagi molt poca varietat de títols superiors i estudis de nivell de màster als quals puguin accedir els més de 8.000 estudiants d’aquest ram.

Una iniciativa conjunta

El Campus de les Arts va néixer el 2019 a partir d’una iniciativa del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), en què han participat activament els dinou centres d’educació artística universitària o superior.

Les universitats que han firmat l’acord marc per al Campus de les Arts són les següents: Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Oberta de Catalunya, Universitat de Girona, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Pompeu Fabra, Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, Estudis d’Arts i Humanitats de la UOC, Elisava – Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona, Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona (EINA), Escola Massana – Centre d’Art i Disseny, Escola Universitària ERAM – UdG, Bau – Centre Universitari de Disseny de Barcelona, Escola Superior de Disseny (ESDi) i Conservatori Superior de Música del Liceu.

Etiquetes associades a la notícia