El nou pla educatiu del zoo treballa per conscienciar sobre la biodiversitat

La iniciativa, que es presentarà a docents de tot Catalunya aquest dissabte, 18 de setembre, està vinculada als valors del nou model de l’equipament i es basa en el currículum escolar i les competències bàsiques del sistema educatiu de primària, ESO i batxillerat per al curs 2021-2022.

17/09/2021 10:06 h

Ajuntament de Barcelona

Un altre dels nous recursos que s’hi incorpora és la tecnologia, amb activitats digitals, o per accedir en línia a les presencials, i aprenentatge a través d’experiències lúdiques. Es preveu també que el zoo s’adapti a les necessitats dels centres, amb la possibilitat de traslladar-se a les escoles, com s’ha fet durant els últims mesos a causa de la pandèmia.

El pla consta de vint experiències per a totes les edats, entre les quals destaca “Animals en perill”, en què s’exposen les diferents causes que han apropat moltes espècies a l’extinció i s’incideix en les originades per l’ésser humà i en la possibilitat de canviar la situació. Els temes de les activitats estan vinculats sobretot a la fauna propera, autòctona i amenaçada.

A més d’incorporar noves experiències al pla, les que ja s’han treballat en altres cursos també s’han actualitzat. Per exemple, el Taller d’invertebrats oferirà a partir d’ara la possibilitat d’observar animals i aprendre’n de manera directa al pavelló d’invertebrats.

Etiquetes associades a la notícia