En marxa 42 Barcelona, el campus de programació més innovador

El segon semestre del 2021 obrirà 42 Barcelona, el campus de programació més innovador del món, al Parc Tecnològic de Barcelona Activa, amb un espai de 1.622 metres quadrats i capacitat per a 600 estudiants. El model 42 té més de vint campus arreu del món, en els quals forma els professionals digitals del futur per a un mercat laboral canviant. Aquest campus es posa en marxa gràcies a la iniciativa de Fundació Telefònica en col·laboració amb el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat i amb l’Ajuntament a través de Barcelona Activa.

16/12/2020 14:39 h

Ajuntament de Barcelona

Per ser admès al campus 42 Barcelona no es necessiten coneixements tècnics previs ni titulació de cap mena, i és gratuït. S’ha de tenir més de 18 anys, ganes d’aprendre, actitud i perseverança. Per accedir caldrà superar dues fases:

  • un test d’inscripció en línia
  • un període presencial de 26 dies

Amb 42 Barcelona es vol donar resposta a les necessitats del mercat laboral i preparar la societat per formar futurs programadors i professionals digitals qualificats a la ciutat i captar talent tecnològic.

A Barcelona, entre el 2017 i el 2019 la demanda de perfils digitals s’ha incrementat un 80%, i l’oferta un 30%. A més, tot i la crisi causada per la covid-19, en el sector de la informació i les comunicacions han augmentat els llocs de treball amb un creixement interanual de l’1,6% durant aquest tercer trimestre.

El model 42

L’escola 42 es va fundar el 2013 a París, quan la indústria de la tecnologia informàtica es va veure afectada per una gran manca de programadors. Ara es troba a més de vint països, com Bèlgica, el Marroc, Finlàndia, Rússia, el Brasil o el Japó.

Aquest model ofereix oportunitats laborals en tecnologies com la ciberseguretat, les dades massives, la intel·ligència artificial, la cadena de blocs o la internet de les coses, entre altres, a través d’un mètode basat en l’aprenentatge entre iguals, la ludificació i l’autoaprenentatge. A més, prepara l’estudiant en aptituds i competències transversals com l’esforç, la tolerància a la frustració, la capacitat de superació, la resolució de problemes, la flexibilitat cognitiva o el treball en equip.

 

Més informació

Etiquetes associades a la notícia