L’ampliació del servei de cangur Concilia permet atendre 400 infants en tres mesos

En total s’han fet uns tres mil serveis de cangur, que en sis de cada deu casos han estat per permetre la conciliació laboral de les famílies. A més, gairebé el 9% dels serveis han estat per atendre menors d’1 a 3 anys, i prop de l’11% han atès infants amb necessitats especials, dues de les novetats que es van posar en marxa al setembre.

26/12/2021 11:22 h

Ajuntament de Barcelona

A l’octubre es va ampliar el servei de cangur municipal Concilia fins a 19 barris de la ciutat. El nombre de punts on s’ofereix el projecte va passar de set a nou, i es van incorporar al programa dues persones formades per atendre infants amb necessitats educatives especials i quatre persones més amb coneixements específics en educació infantil.

En aquest temps el projecte Concilia ha permès atendre 398 infants, amb un total de 2.984 serveis de cangur. Durant tot l’any passat es van atendre 611 infants i es van fer un total de 7.819 serveis de cangur. És a dir, en menys de tres mesos ja s’ha assolit una xifra equivalent al 65% dels infants atesos l’any passat i el 38% dels serveis.

Pel que fa a les famílies que fan servir el servei de cangur municipal:

    • La persona referent és en la gran majoria de casos la mare (368) enfront del pare (28).
    • El 52% de famílies estan vinculades a altres serveis públics.
    • El 58% són famílies monoparentals femenines.
    • El 57% de les famílies no tenen xarxa a la qual demanar suport.
    • El 38% de les famílies no tenen feina, i el 33% tenen feines precàries.

El projecte Concilia es va posar en marxa l’any passat en el marc del pla de xoc social per fer front a la crisi originada per la irrupció de la covid-19, sobretot en zones del Pla de barris i per acompanyar famílies monoparentals o en situació de vulnerabilitat per afavorir la conciliació laboral, familiar i personal.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades