Les escoles de Barcelona dibuixen la ciutat

L’Escola Baixeras i l’Escola del Mar van fer cent anys l’any 2022 i per celebrar-ho van convidar tots els nens i nenes de cinquè de primària de les escoles públiques de la ciutat a participar en el concurs “Les escoles de Barcelona dibuixen la ciutat”. L’objectiu de la iniciativa és reivindicar la quotidianitat de l’espai públic a través dels ulls dels infants. Els cent dibuixos finalistes es recullen en una publicació il·lustrada de la col·lecció “Quaderns de Viatge" i també es poden consultar en un repositori web.

03/03/2023 13:10 h

Ajuntament de Barcelona

L’alumnat havia de dibuixar espais emblemàtics com monuments, àrees verdes o edificis dels entorns de cada escola participant amb la tècnica de dibuix ràpid exterior, dibuix urbà, una modalitat que posa en relleu la vida quotidiana en l’espai públic i a l’abast de tothom.

El concurs, organitzat en coordinació amb el Consorci d’Educació, va començar el març del curs passat i els dibuixos es van entregar al juny. Hi han participat al voltant de 700 alumnes de 19 escoles públiques de la ciutat.

Un jurat format per persones del món de l’art, l’educació i l’edició va escollir els cent millors dibuixos, entre els quals s’han escollit els deu guanyadors, un per cada districte. Tots els dibuixos es poden consultar en aquest web i en una publicació il·lustrada de la col·lecció “Quaders de Viatge”.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades