L’Escola La Mar Bella es modernitza: reformada, amb més places i oberta al barri

L’alumnat de l’Escola La Mar Bella ja gaudeix, des del mes de setembre, d’un equipament renovat i ampliat, amb dos edificis de nova construcció que permeten ampliar l’oferta educativa a dues línies. El centre, situat al barri del Poblenou, va iniciar el projecte de millora durant el curs 2016-2017, quan va començar el procés d’ampliació amb la col·locació de dos mòduls provisionals.

17/05/2021 14:24 h

Ajuntament de Barcelona

El projecte d’ampliació i millora de l’Escola La Mar Bella dona resposta a la necessitat de places d’escola pública al barri, en què la demanda de places és del 78%. En l’actualitat, al centre hi estudien 359 alumnes, però quan hi hagi dues línies obertes a tots els cursos tindrà una capacitat per a 450 estudiants.

Una reforma i dues construccions noves

Originalment l’Escola La Mar Bella estava formada per un edifici construït als anys cinquanta, que ara s’ha reformat íntegrament. D’altra banda, l’any 2017 el consistori va adquirir el terreny en què s’alçava l’església de la plaça de Sant Bernat Calvó, en molt males condicions, per enderrocar-la i cedir l’espai al Consorci d’Educació de Barcelona per a la construcció d’un edifici adjunt a l’escola. L’adquisició de l’edifici i el solar responia a una reivindicació veïnal.

Amb una inversió de 7.481.620 euros, es va iniciar el projecte de la nova Escola La Mar Bella, formada per l’edifici original i dos blocs més d’obra nova: un d’ells com a prolongació de l’escola i l’altre situat al buit que va deixar l’església i unit als altres dos per un pont.

Una escola oberta al barri

Una part de les noves instal·lacions del centre, a les quals s’accedeix directament des del carrer, es compartirà amb el veïnat. Amb aquest acord les entitats del barri podran utilitzar les instal·lacions fora de l’horari de classe. Inicialment s’obriran al barri les noves instal·lacions (la pista esportiva i espai polivalent i els vestidors) que es troben al tercer edifici.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades