L’oferta pública per a cicles d’FP de grau mitjà s’incrementa en 776 places

05/07/2023 13:54 h

Ajuntament de Barcelona

El proper curs 2023-2024 Barcelona disposarà de 776 noves places d’oferta pública per a cicles de grau mitjà i, en total, s’arribarà a les 9.470. Aquest augment de places es deu, en part, a la creació de l’Institut de Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Barcelona, l’Institut de Sostenibilitat i Medi Ambient de Barcelona i l’Institut de Tècniques Audiovisuals i de l’Espectacle de Barcelona.

Prop del 90% de l’alumnat de continuïtat que s’ha preinscrit en un cicle de grau mitjà ha obtingut una plaça entre una de les opcions que havia demanat, i un 75% cursarà la primera opció.

L’alumnat que ha quedat en espera de plaça té encara tres possibilitats més per aconseguir-la: quan tingui lloc la gestió de la llista d’espera, el 20 de juliol; en la segona fase d’admissió, entre el 25 i 27 de juliol (amb assignació de plaça el 31 de juliol), en què poden ampliar les peticions entre els cicles on encara hi hagi vacants, o bé a principis de setembre, quan encara poden optar a les places que finalment hagin quedat vacants i matricular-se directament al centre.

El Servei d’Orientació del Consorci d’Educació de Barcelona serà l’encarregat de reorientar l’alumnat que en aquests moments espera una plaça (un 10,67%), a través d’un servei personalitzat adreçat especialment a l’alumnat en situació de vulnerabilitat. Els oferirà cicles afins a la primera opció demanada o batxillerats professionalitzadors amb places vacants.

Etiquetes associades a la notícia