Més de dos mil infants i joves participen en les activitats de lleure gratuïtes del Pla de barris

És un servei indispensable per garantir el dret al lleure i a les activitats de les vacances d’estiu per als infants i joves dels barris de la ciutat on aquestes necessitats no estan a l’abast de bona part del veïnat. Les activitats no tenen cap cost i s’han definit d’acord amb les necessitats dels barris i dels veïns i veïnes, i el Pla de barris hi destina un milió d’euros.

27/08/2021 13:05 h

Ajuntament de Barcelona

Vinculació amb el barri

Un dels casals amb més demanda és el Baobab, en el qual s’han inscrit gairebé nou-cents nois i noies, d’entre 4 i 12 anys, i que té lloc durant tot l’agost en deu barris de la ciutat d’acció prioritària com Baró de Viver, Sant Genís dels Agudells o la Marina de Port.

El Baobab, organitzat conjuntament amb l’Institut Municipal d’Educació, dona protagonisme als nens i nenes que han de desenvolupar un projecte al barri, inclou el servei de menjador i disposa d’un equip de monitoratge de 63 joves, la gran part dels quals estan vinculats a l’associacionisme educatiu. A més, també disposa d’un equip de vetlladors i vetlladores per als infants amb necessitats educatives especials.

Amb l’objectiu de promoure el gust per la lectura des d’un vessant lúdic, durant l’agost i la primera quinzena de setembre s’organitza també el Bibliocasal: una programació dissenyada per vuit biblioteques de la ciutat que ha ofert 720 places per a infants d’entre 6 i 12 anys. D’altra banda, aquest estiu han tornat les activitats obertes a l’espai públic i els casals d’agost a les Roquetes, la Zona Nord, el Raval, el Turó de la Peira i la Prosperitat, amb més de tres-cents inscrits.

La crisi social generada per la covid-19 ha evidenciat la necessitat de garantir el dret a les activitats de lleure, i per aquest motiu des de l’estiu del 2019 es programen més activitats.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia