Mesures de prevenció i espais municipals addicionals per al nou curs escolar

El 14 de setembre comença el curs escolar 2020-2021 amb un nou protocol per a la detecció i el control de casos positius de covid-19, material de protecció als centres i el reforç del servei de neteja. A més, 161 escoles i instituts de la ciutat ja han demanat poder utilitzar un dels 233 espais municipals oferts per facilitar l’aplicació de les mesures de prevenció. Enguany s’han matriculat 179.574 alumnes, un miler més que l’any passat, i per primer cop la matrícula pública a P3 supera la de la concertada.

09/09/2020 15:01 h

Ajuntament de Barcelona

La nova oficina EduCovid Barcelona coordinarà la xarxa de salut i els centres educatius per poder aplicar el nou protocol de gestió de casos, que inclou el següent:

  • Establir dos referents sanitaris per cadascun dels centres, un de salut pública i un d’atenció primària.
  • Fer proves als grups en què s’hagi detectat un cas positiu.
  • Identificar i rastrejar els contactes.

A més, s’ha repartit material de prevenció als centres, com ara mascaretes, guants, gel hidroalcohòlic i termòmetres; s’ha reforçat el servei de neteja, i s’ha modificat la gestió dels accessos per poder-hi efectuar les entrades i sortides de manera gradual.

També s’ha posat en marxa un banc de tauletes, amb 2.200 unitats, que s’oferiran en servei de préstec als alumnes que s’hagin de confinar.

Espais municipals a disposició dels centres

El 40% dels centres educatius de la ciutat han demanat poder fer ús d’un dels més de dos-cents espais municipals que s’han ofert a les escoles. Fins avui s’han rebut 129 peticions d’ús d’espais a l’aire lliure i 32 d’equipaments.

Els espais continuaran a disposició dels centres en el futur; i si altres escoles o instituts demanen fer-ne ús més endavant, també s’atendran les seves peticions.

Més equip i recursos

Per poder atendre les necessitats generades per la covid-19, s’incorporen 514 nous professionals, dels quals 373 són docents.

A més, el curs comença amb 412 centres d’ensenyament obligatori, 237 públics i 175 concertats, que inclouen el nou Institut Vapor de Fil, on s’ofereixen dues línies. També s’ha habilitat un nou equipament per a l’Escola La Mar Bella i s’han fet obres de millora a 113 centres durant l’estiu.

Pel que fa a l’educació inclusiva, s’han reforçat els equips i s’ha habilitat un nou centre d’educació especial.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades