Obres de millora en 79 escoles públiques durant les vacances d’estiu

Durant les vacances escolars d’aquest estiu un total de 79 centres públics han posat en marxa obres de rehabilitació, ampliació i millora. Els nous projectes pedagògics o l’antiguitat dels edificis fan necessàries actuacions anuals per mantenir els centres en condicions tècniques i de confortabilitat òptimes. Durant tot el 2022 es fan actuacions en 121 equipaments educatius de la ciutat.

26/07/2022 14:41 h

Ajuntament de Barcelona

Es tracta d’actuacions complementàries dins d’un mateix centre, com poden ser les següents:

  • Pla de pintura. Preveu adequar i millorar els espais educatius de cada centre un cop cada deu anys per mantenir-los en les millors condicions ambientals.
  • Pla de menjadors i cuines. Suposa una reforma integral o parcial de cuines i menjadors per poder oferir a l’alumnat una alimentació variada i de qualitat en un ambient agradable.
  • Pla de mobiliari. És un pla de renovació que consisteix a retirar els pupitres i les cadires vells i substituir-los per uns altres de nous per aconseguir unes aules amb ambients agradables que predisposin l’alumnat a la millora dels aprenentatges.
  • Pla de patis. Transforma els patis per naturalitzar-los i convertir-los en espais coeducatius i comunitaris i també en refugis climàtics oberts al barri de manera sistemàtica.
  • Pla de transició energètica. Es busca la millora de l’eficiència energètica, la generació i el consum d’energia verda i el confort tèrmic interior i exterior impulsant la ventilació natural creuada i la rehabilitació de façanes i cobertes. També s’estan instal·lant plaques fotovoltaiques en diversos equipaments escolars.

Paral·lelament, es continua treballant en les grans actuacions i els nous equipaments, com és el cas de l’Institut Angeleta Ferrer, que estrenarà edifici a l’inici del curs 2022-2023, i també en la redacció del projecte bàsic i executiu de l’Escola Can Maiol. En el marc del Pla de barris, l’Ajuntament inverteix 5,8 milions d’euros en actuacions en clau d’equitat educativa per millorar equipaments dels territoris d’atenció social prioritària.

La inversió prevista per al 2022 és de 41,8 milions d’euros, que assumeixen les dues administracions que integren el Consorci d’Educació de Barcelona: l’Ajuntament de Barcelona (amb una aportació de 34.018.523 euros) i el Departament d’Educació (amb una aportació de 7.852.026 euros).

Més informació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades