Préstec de tauletes per a l’alumnat vulnerable

Amb l’objectiu de treballar per la igualtat d’oportunitats educatives i fer front a la bretxa digital, s’ha creat un banc de préstec de tauletes amb internet per a alumnat vulnerable que està confinat i que cursa estudis obligatoris i postobligatoris en centres públics i concertats de la ciutat. La iniciativa s’ha posat en marxa a través del Consorci d’Educació de Barcelona.

07/12/2020 17:30 h

Ajuntament de Barcelona

Des de principis d’octubre 610 alumnes d’ensenyaments obligatoris han accedit al servei de préstec de tauletes i un total de 91 centres han demanat aquest servei. Pel que fa als ensenyaments postobligatoris, s’han distribuït 1.464 tauletes entre l’alumnat en situació de vulnerabilitat. Una vegada aquests alumnes passin la quarantena i tornin a l’activitat lectiva presencial, hauran de retornar els dispositius al centre.

El consistori ha destinat 500.000 euros del Fons Covid per comprar 2.000 dispositius, que se sumen als 300 que van quedar disponibles en el curs 2019-2020 després que es distribuïssin 2.700 tauletes entre tots els alumnes en situació de vulnerabilitat social que cursaven sisè d’educació primària o primer de secundària, i als coordinadors TIC de centres públics i de centres de recursos pedagògics (CRP), que tindran els dispositius a la seva disposició fins al final de l’etapa d’ensenyaments obligatoris.

Aquest servei de préstec de tauletes segueix el Pla d’educació digital de Catalunya 2020-2023, impulsat pel Departament d’Educació i que vol millorar la competència digital de l’alumnat, del professorat i dels centres educatius en el marc de la transformació educativa.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades