Renovació del mobiliari de les aules d’infantil per adaptar-lo als nous models educatius

Els pupitres i cadires de color verd de les aules d’educació infantil es canviaran per mobiliari nou, més adaptat a les metodologies pedagògiques actuals. Es comença aquest curs per les classes de P3 i P4 de 161 escoles públiques i, en una segona fase, el curs vinent, es renovarà també el de les aules de P5.

25/03/2021 18:14 h

Ajuntament de Barcelona

La substitució de mobles es farà a les escoles on no els tenen actualitzats, en concret en 487 aules: 248 aules de P3 i 239 aules de P4. Es lliuraran als centres 1.351 taules, 4.606 cadires noves i, incorporant aquesta visió pedagògica, també se substituiran els armaris i les prestatgeries (se’n lliuraran 1.755 de nous). El Consorci d’Educació té previst entregar també 4.862 tarimes, catifes, 1.041 jocs de taula i un lot de plantes amb cistelles per a totes les aules.

Els nous dissenys promouen un concepte d’escola on els espais, la distribució, el mobiliari i els materials esdevenen una eina educativa per al desenvolupament dels aprenentatges cognitius i sensorials dels infants fomentant el treball cooperatiu.

El mobiliari enretirat i en bon estat s’inclourà en el catàleg de mobiliari de segon ús que els centres poden demanar per reutilitzar-lo i també es facilitarà a entitats que el puguin necessitar.

La inversió en aquest programa és de 4 milions d’euros, 2,5 milions s’invertiran aquest curs i el proper curs es destinaran 1,5 milions a la renovació del mobiliari obsolet de les aules de P5. El projecte està finançat en un 75% per l’Ajuntament de Barcelona i en un 25% per la Generalitat de Catalunya.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades