Segona convocatòria del premi Collide, que vincula arts i ciència

Es convoca la segona edició del concurs internacional Collide Residency Award, que busca artistes que s’inspirin en conceptes científics i tecnològics i amb una expressió artística innovadora. Es tracta de la iniciativa principal d’Arts at CERN, el programa de residència artística impulsat pel laboratori de física de partícules més gran del món, que forma part d’un dels principals eixos de les polítiques públiques municipals en matèria de ciència i recerca, englobades en el pla Barcelona Ciència 2020-2023.

27/10/2020 12:57 h

Ajuntament de Barcelona

La convocatòria està oberta a artistes de qualsevol disciplina i de qualsevol lloc del món. Els projectes presentats han de combinar tant la descripció de pràctiques i interessos artístics com la percepció pròpia de la ciència i de com la comunitat científica del CERN persegueix grans preguntes sobre l’univers.

El projecte guanyador, tant si és d’una persona com d’un col·lectiu, rebrà una residència de tres mesos per ampliar la seva recerca: dos mesos al CERN treballant al costat de físics de partícules, enginyers i professionals de les tecnologies de la informació, a més d’una estada d’un mes a Barcelona, visitant laboratoris i centres d’investigació de la ciutat i fent la residència a la Fàbrica de Creació Hangar, Centre de Producció i Recerca d’Arts Visuals.

La primera edició del Collide Residency Award es va adjudicar, el juliol del 2019, a l’artista holandesa Rosa Menkman.

Consolidar els valors científics com a patrimoni ciutadà

El Collide Residency Award és una iniciativa impulsada conjuntament per l’Institut de Cultura de Barcelona i el CERN, el Laboratori Europeu de Física de Partícules, situat a Ginebra. Forma part d’un dels quatre eixos del pla Barcelona Ciència 2020-2023, que implementa el nou Departament de Ciència i Universitats de l’Ajuntament per potenciar el teixit científic, de recerca i de coneixement de la ciutat i consolidar Barcelona en l’ecosistema internacional d’aquest camp.

Arts at CERN és el programa d’arts del laboratori de física de partícules més gran del món, on s’allotja el Gran Col·lisionador de Partícules. Compta amb una comunitat de prop de dotze mil físics i enginyers de tot el món i té l’objectiu d’explorar les nocions de creativitat, enginy i curiositat, així com impulsar noves expressions entre l’art i la ciència.

Etiquetes associades a la notícia