Una nova residència i una gran zona verda animaran l’entorn del Campus Diagonal-Besòs

El Campus Diagonal-Besòs s’ampliarà aquest any amb la inauguració de la residència d’estudiants i d’una zona verda de més de 20.000 metres quadrats, i l’impuls dels espais per a emprenedors locals i empreses d’economia verda. La zona universitària es consolida així com un dels motors de transformació per a una ciutat metropolitana més justa, connectada i amb una identitat comuna.

26/02/2019 17:58 h

Ajuntament de Barcelona

L’objectiu és potenciar el campus, millorar-ne la integració a l’entorn i convertir-lo en un espai d’interacció de la comunitat universitària, el veïnat i el teixit empresarial.

Viure al campus, fer vida al barri

La nova residència d’estudiants, professors i investigadors, que s’inaugurarà al setembre, tindrà capacitat per a 300 residents, que passaran a formar part del teixit social del barri, on conviuran amb la resta de veïns i veïnes.

L’edifici, ara en construcció, serà altament sostenible amb plaques solars i altres mesures d’eficiència energètica.

Una zona verda oberta a tothom

El nou parc del Campus tindrà més de 20.000 metres quadrats de verdcosirà la zona universitària amb els barris de l’entorn, el port Fòrum i la platja, i oferirà un espai de lleure tant per a la comunitat universitària com per al veïnat.

Avui s’hi ha col·locat la primera pedra i la previsió és que estigui enllestit a finals d’any.

Espai per als emprenedors locals

A finals d’any començaran les obres de l’edifici, que acollirà emprenedors, autònoms, i projectes d’innovació dels estudiants del campus, on conviuran petites i mitjanes empreses i empreses emergents.

Aquest espai de cotreball reforçarà el compromís de la ciutat amb un model de ciutat que aposta per l’economia del coneixement i amb valor afegit per retenir el talent dels joves de la ciutat i atreure-hi gent de fora.

Impuls a la transició energètica

Un dels edificis acollirà empreses del sector de la sostenibilitat que ajudin a impulsar la transició energètica i d’altres que estiguin vinculades al campus.

A més, s’hi reservarà espai per a l’empresa Barcelona Energia, la comercialitzadora municipal d’energia elèctrica que ha començat a oferir servei a la ciutadania aquest gener, i per a la Fundació Politècnica de Catalunya.

El Besòs, motor de transformació de la ciutat metropolitana

El Campus Diagonal-Besòs, inaugurat l’any 2016 amb l’activitat docent i de recerca, és un dels motors de la transformació i revitalització de l’àmbit urbà que uneix Barcelona i Sant Adrià de Besòs per impulsar una ciutat metropolitana més justa, connectada i amb una identitat comuna.

A més, per revitalitzar aquest àmbit històricament oblidat i que passi de ser una frontera a un pont entre ciutats, també s’han impulsat altres mesures:

Notícies relacionades