Una quarantena de centres educatius de la ciutat es renoven durant Nadal

Les vacances de Nadal han servit perquè el Consorci d’Educació de Barcelona hagi realitzat obres en 39 centres educatius de la ciutat. En total, la inversió ha estat de 3,4 milions d’euros.

15/01/2021 17:01 h

Ajuntament de Barcelona

Es tracta d’obres de reforma, ampliació i millora (RAM) realitzades en 22 escoles, 1 centre d’educació especial, 2 instituts escola i 9 instituts, un total de 34 centres, i de grans actuacions de reforma, ampliació i millora (grans RAM) executades a l’Escola Poble-sec, l’Escola Ignasi Iglésias, l’Escola La Mar Bella, l’Institut Escola Antaviana i l’Institut Escola Trinitat Nova.

L’aturada lectiva també ha servit per intensificar les obres dels quatre centres de nova construcció de la ciutat, que són l’Escola Entença, l’Escola Anglesola, l’Escola La Maquinista i l’Institut Angeleta Ferrer.

En total, doncs, s’han desenvolupat obres en 43 centres educatius.

Actuacions per cobrir les necessitats educatives principals

D’entre les actuacions que s’han dut a terme destaca la construcció de cuines en tres instituts que fins ara no en tenien: l’IES Sant Andreu, l’IES Montjuïc i l’IES Pablo Ruiz Picasso.

Pel que fa a la resta d’obres RAM, inclouen actuacions de pintura, en cuines, banys, façanes, patis, cobertes, tanques i vestidors i per a infraestructura TIC i millores funcionals.

  • Pintura (13 centres): Escola Bac de Roda, Escola Ciutat Comtal, Escola Jaume I, Escola Àngels Baixeras, Escola de la Concepció, Escola Catalònia, Escola Concepció Arenal, Escola Palma de Mallorca, Escola Splai, Escola Eduard Marquina, Escola Coves d’en Cimany, Escola Antoni Balmanya i Escola El Polvorí.
  • Façanes (2 centres): Escola Ramon Berenguer III i Escola Mestre Morera.
  • Reformes en cuines, offices, banys i rebosts (6 centres): Centre d’Educació Especial Castell de Sant Foix, Escola Arc Iris, Escola Palma de Mallorca, Institut Montjuïc, Institut Pablo Ruiz Picasso i Institut Sant Andreu.
  • Lavabos i vestidors (2 centres): Escola Mas Casanovas i Escola Cervantes.
  • Tanques i patis (1 centre): Escola Alexandre Galí.
  • Cobertes (1 centre): Escola La Palmera, amb una inversió de 104.796 euros.
  • Infraestructura TIC (4 centres): Institut Pablo Ruiz Picasso, Institut Barri Besòs, Institut Milà i Fontanals i Institut Lluís Domènech i Montaner.
  • Millores funcionals (5 centres): Escola 9 Graons, Institut Escola Arts, Institut Escola Rec Comtal, Institut d’Ensenyaments Esportius de Barcelona i Institut 22@.

Més de quatre mil intervencions anuals

Cada any, el Consorci d’Educació de Barcelona realitza més de quatre mil intervencions al conjunt d’equipaments educatius de la ciutat per intentar anticipar-se a les necessitats específiques de cada centre i contribuir a la igualtat d’oportunitats de tots els infants i joves.

Etiquetes associades a la notícia