Comiat del mandat municipal 2019-2023: qui és qui?

El darrer ple del mandat 2019-2023, destinat formalment a aprovar les actes dels últims plens i comissions, ha servit per acomiadar els 22 regidors i regidores que no hi seran a la composició de la nova corporació municipal sorgida de les eleccions del 28 de maig.

14/06/2023 12:34 h

Ajuntament de Barcelona

En el proper mandat es renovarà més de la meitat del Plenari del Consell Municipal: 22 dels 41 membres s’han assegut per darrer cop a Sala del Plenari Carles Pi i Sunyer aquest dimecres, 14 de juny, en el darrer Ple del mandat, que es coneix a la casa com el ple de la llàgrima. Són els següents:

Esquerra Republicana de Catalunya

El grup municipal que més regidors i regidores acomiada: un total de cinc. Dos d’ells, Gemma Sendra i Planas i Jordi Fexas Massanés, no van optar a la reelecció el 28 de maig. Uns altres tres, Rosa Suriñach i Frígola, Montserrat Benedí Altés i Max Zañartu Plaza, no han sortit escollits.

Barcelona en Comú

Quatre membres del Govern que han dit adeu al Saló de Plens. La quarta tinent d’alcaldia, Laura Pérez Castaño, i el regidor de Drets de Ciutadania, Eloi Badia Casas, ja havien anunciat que seria el seu darrer mandat i no van optar a la reelecció. Tampoc no repetiran Pau Gonzàlez Val, regidor d’Educació, ni Jordi Rabassa Massons, regidor de Memòria Democràtica, números 10 i 11 a la llista de Barcelona en Comú en les passades eleccions i que han quedat fora del consistori.

Partit dels Socialistes de Catalunya

S’acomiaden tres membres amb responsabilitats al Govern: la regidora de Comerç, Mercats, Règim Interior i Hisenda, Montserrat Ballarín; el regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, i el regidor d’Infància, Joventut i Gent Gran, Joan Ramon Riera. Tampoc no repetirà la regidora Núria Carmona Cardoso.

Junts per Catalunya

Dels cinc regidors que han representat Junts per Catalunya en el darrer mandat, Ferran Mascarell i Canalda és l’únic que posa fi al seu pas pel consistori.

Ciutadans

El partit ha perdut la representació al Consell Plenari Municipal, que ha acomiadat Francisco Sierra López, Noemí Martín Peña i Julia Barea Sánchez.

Partit Popular

Cap dels dos regidors del PP que han acabat el mandat mantenen el càrrec. Óscar Ramírez Lara no formava part de la candidatura del PP per al 28 de maig, i Inmaculada Delgado Álvarez, número 10 a la llista, no es troba entre els quatre representants que ha aconseguit el partit.

Valents

Ni Eva Parera Escrichs ni Oscar Benítez Bernal repetiran com a regidors, ja que la llista de Valents no ha aconseguit mantenir la seva representació a l’Ajuntament.

Regidora no adscrita

Marilén Barceló Verea, que va començar el mandat com a regidora de Ciutadans fins al mes de maig del 2021, també hi diu adeu. En aquestes eleccions anava tercera a la llista de Valents, que no ha aconseguit entrar al Ple.

Un total de 34 regidors i regidores no han acabat el mandat

Més enllà dels 22 regidors i regidores que seuen avui al Saló de Plens per darrera vegada, uns altres 11 representants electes que van entrar al Ple el 2019 l’han abandonat abans d’acabar el mandat. Han estat els següents:

    • Joaquim Forn (J×Cat), substituït per Francina Vila a l’octubre del 2019.
    • Marga Marí-Klose (PSC), substituïda per Joan Ramon Riera al juny del 2020.
    • Maria Buhigas (ERC), substituïda per Marina Gassol a l’octubre del 2020.
    • Joan Subirats (BComú), substituït per Pau Gonzàlez al juliol del 2021.
    • Elsa Artadi (J×Cat), substituïda per Joan Rodríguez al juny del 2022.
    • Manuel Valls (Valents), substituït per Oscar Benítez al setembre del 2022.
    • Celestino Corbacho (Cs), substituït per Noemí Martín a l’octubre del 2022.
    • Mari Luz Guilarte (Cs), substituïda per Julia Barea al novembre del 2022.
    • Miquel Puig i Raposo (ERC), substituït per Rosa Suriñach al desembre del 2022.
    • Jaume Collboni (PSC), substituït per Núria Carmona al febrer del 2023.
    • Josep Bou (PP), substituït per María Immaculada Delgado a l’abril del 2023.

D’altra banda, Marina Gassol i Ventura, regidora d’ERC i presidenta del Districte de Ciutat Vella, va morir el 4 de març del 2023. Jordi Fexas va substituir-la com a regidor a l’abril.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades