Carrers adaptats i parcs reoberts per a un ús segur de l’espai públic

S'han adaptat 18.5 km de carrers secundaris de la ciutat i s'han reobert 70 parcs perquè passejar, fer esport i desplaçar-se a peu al barri sigui segur durant el procés de desconfinament

30/04/2020 19:52 h

Ajuntament de Barcelona

Aquesta actuació s’ha desenvolupat amb l’objectiu de garantir itineraris segurs a peu a tots els barris, que disposin d’una amplada de pas d’un mínim de 4 metres. Això inclou carrers amb voreres molt amples, carrers amb prioritat per als vianants, places i rambles.

Els carrers que es tallaran al trànsit se situen preferentment als barris amb menys espais segurs, sense accés a grans espais oberts i amb una alta densitat de població. Només hi podran passar els vehicles del veïnat, els d’emergències i els serveis de càrrega i descàrrega.

ITINERARIS SEGURS, SENSE CIRCULACIÓ, A SANT MARTÍ
C. de la Muntanya
C. Coll i Vehí

Per altra banda, un total de 70 parcs amb portes d’accés reobren l’1 de maig per facilitar els passejos a prop del domicili, dins del barri, i el contacte amb la natura.

PARCS I ESPAIS VERDS REOBERTS A SANT MARTÍ
Parc del Centre del Poblenou
Parc de Diagonal Mar
Jardins de Joana Tomàs
Jardins de Margarida Comas
Jardins Ada Byron
Interior illa Sancho de Ávila – Zamora – Almogàvers – Pamplona

El manteniment de les zones verdes es farà de manera gradual durant els pròxims dies, i quan hi ahem, cal tenir en compte les següents coses:

  • Són llocs de pas
  • Les àrees infantils romandran tancades
  • Les àrees d’esbarjo de gossos estan obertes: recordeu que els gossos d’assistència hi tenen prioritat, que la socialització no està permesa, que s’hi ha d’estar el mínim temps possible i que cal recollir els excrements i netejar amb aigua i sabó les miccions
  • Cal mantenir dos metres de distància entre persones
  • Cal fer servir les papereres
  • Cal respectar la vegetació i els nius