Comença la instal·lació d’una placa fotovoltaica per a l’autoconsum a la ronda del Litoral

La nit de dijous, 11, a divendres, 12, comença la col·locació de la nova instal·lació de generació fotovoltaica per a l'autoconsum a la ronda del Litoral, una de les instal·lacions fotovoltaiques més significatives de Barcelona, pel fet que es col·loca de forma vertical en un mur i aprofitant una infraestructura de ciutat com són les rondes.

11/08/2022 11:45 h

Ajuntament de Barcelona

Les plaques fotovoltaiques, que es disposaran en el sentit Llobregat del mur que hi ha al tram a cel obert entre el viaducte de Bac de Roda i el carrer de Lope de Vega, permetran generar 43.000 kWh/any d’electricitat, l’equivalent al consum anual de divuit famílies, i s’estalviaran així 15.480 quilograms equivalents de CO2.

Es col·locaran un total de 112 mòduls de 380 watt-pic de potència, gairebé verticals, amb una superfície total de generació de 209 metres quadrats, que es connectaran a la instal·lació elèctrica de les rondes i a la Sala Tècnica Vila Olímpica.

La incorporació de la generació fotovoltaica en projectes de reurbanització de la ciutat és un dels objectius associats a la Declaració d’emergència climàtica, ja que generar energia neta i local és clau per combatre la crisi climàtica actual. Per això l’Ajuntament ha promogut diverses instruccions que preveuen la sostenibilitat en els projectes d’obres i inclouen la generació fotovoltaica en les diferents actuacions que l’àmbit municipal promogui a l’espai públic.

L’objectiu és aprofitar totes les oportunitats de generar energia que ofereix l’espai públic. Altres projectes, com l’Espai Barça, la Colònia Castells, Cristóbal de Moura o Pi i Margall, també incorporen aquest tipus d’elements com una solució urbanística sostenible.