El nou contracte per al manteniment de les fonts d’aigua de la ciutat incorporarà criteris més sostenibles

Llum verda a la licitació del nou contracte de manteniment de les fonts de beure, ornamentals i naturals, per un import de 24 milions d’euros. La Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat ha donat el vistiplau al nou contracte, que té com a objectiu fer el manteniment de les 1.718 fonts de beure, les 324 fonts ornamentals i les 7 fonts naturals que hi ha a Barcelona, així com les millores necessàries, que inclouen també criteris de sostenibilitat.

13/07/2021 18:19 h

Ajuntament de Barcelona

El nou contracte 2022-2026 es fa amb mesures de contractació pública sostenible, preveu la subrogació dels 76 treballadors i treballadores actuals i dotarà el servei amb vehicles més sostenibles per al medi ambient.

Es pretén garantir el funcionament eficient de totes les fonts de la ciutat, el manteniment tècnic i normatiu, la conservació i neteja i la revisió de les instal·lacions elèctriques, mecàniques, hidràuliques i d’il·luminació, així com el control de la qualitat de l’aigua. El contracte incorpora un servei d’actuacions d’urgència les 24 hores dels 365 dies de l’any per fer qualsevol actuació immediata en cas de necessitat.

Fonts de beure i fonts ornamentals més sostenibles

Les fonts de beure són un servei bàsic per a la ciutadania, i les ornamentals esdevenen una infraestructura amb gran valor cultural i històric, símbols emblemàtics, en molts casos, del patrimoni artístic de la ciutat. Són elements lligats a l’aigua, un recurs natural i escàs, per aquest motiu el contracte incorpora els objectius expressats en diferents programes d’acció municipal en matèria de sostenibilitat.

Pel que fa a les fonts ornamentals, es continuaran aplicant mesures com els sistemes de recirculació, les millores en la gestió, el control i la sostenibilitat, la incorporació de les fonts a la xarxa d’abastament d’aigua freàtica per reduir el consum d’aigua potable i la substitució de l’enllumenat actual per enllumenat LED per reduir-ne el consum.