El Pla Clima. Nou pla estratègic per fer front al canvi climàtic

16/04/2018 10:33 h

La Fàbrica del Sol

Dimarts 24 d’abril a les 18 h tindrà lloc la presentació del Pla Clima al Hall del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

El Pla Clima és un programa estratègic que neix de la necessitat de lluitar i adaptar-nos al canvi climàtic i que beu del Compromís Ciutadà per a la Sostenibilitat (2012 – 2022) i del Compromís de Barcelona pel Clima, pacte previ entre entitats de la Xarxa Barcelona + Sostenible i l’Ajuntament que estableix dos objectius de gran importància de cara al 2030, reduir un 40% el nivell d’emissions de CO2 equivalent per càpita respecte el 2005 i incrementar el verd urbà 1,6km2, és a dir, 1m2 per cada habitant.

Aquests objectius s’inclouen al Pla Clima, que es divideix en 4 eixos estratègics diferents: la mitigació (reducció de la contaminació), l’adaptació i resiliència (preparació per un clima diferent a l’actual), la justícia climàtica (garantir els drets de les persones més vulnerables) i l’impuls a l’acció ciutadana (donar suport als projectes de la ciutadania i de les organitzacions).

La necessitat d’un pla estratègic sobre el Clima es fa palesa arran de l’increment de temperatura global de l’aire i els oceans que està causant el desglaç dels pols i l’augment del nivell del mar. La nostra salut també es troba compromesa a causa de la contaminació. Per tant, la implementació de mesures per lluitar contra el canvi climàtic, problema causat per l’acció humana, és essencial per tal d’assegurar-nos un futur amb qualitat de vida.

Si voleu conèixer més profundament els diferents aspectes del Pla Clima des de la Xarxa Barcelona + Sostenible us convidem a assistir a la seva presentació. Per anar-hi és necessari omplir el següent formulari.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades