Els establiments a peu de carrer ja poden sol·licitar l’ajut per a l’estalvi energètic

Obert el període de presentació de sol·licituds dels ajuts “Locals amb energia”, una iniciativa sense precedents a la ciutat perquè els comerços i locals en planta baixa puguin millorar l’eficiència energètica i alleugerir la pujada de les factures de la llum o el gas.

23/12/2022 16:20 h

Ajuntament de Barcelona

La línia de subvencions “Locals amb energia” té un pressupost de 2 milions d’euros i permetrà que entre 600 i 700 locals obtinguin fins a 3.000 euros per destinar a elements com la instal·lació de portes automàtiques per evitar la pèrdua d’aire ja climatitzat, l’optimització de l’enllumenat amb tecnologia LED o sistemes de regulació i control de temperatura, entre d’altres. Tot això per fer més sostenibles i eficients els usos energètics dels locals i fer que depenguin menys del gas natural i millorar el rendiment de les activitats comercials.

Entre els espais comercials que poden demanar l’ajut hi ha comerços a peu de carrer, serveis i restauració en planta baixa, incloent-hi establiments dels mercats municipals, adreçats especialment a la petita economia de la trama urbana.

Els ajuts es podran sol·licitar al web de Barcelona Activa fins al 31 d’octubre de 2023 o fins a exhaurir la dotació pressupostària.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades