Entra en funcionament la zona de baixes emissions

Des de l’1 de gener els vehicles sense l’etiqueta de la DGT ja no poden circular per la zona de baixes emissions (ZBE) de Barcelona els dies laborables, de 7.00 a 20.00 hores. Amb l’entrada en vigor de la ZBE s’evita que 50.000 cotxes contaminants entrin a la ciutat.

02/01/2020 18:36 h

Ajuntament de Barcelona

Pel que fa a la circulació de vehicles, les primeres dades, que comparen el trànsit d’avui de les set a les deu del matí amb el trànsit del 23 de desembre durant la mateixa franja horària, mostren una reducció d’un 11% del trànsit interior, d’un 15% del trànsit als accessos de la ciutat i d’un 12% del trànsit a les rondes.

Fins al 30 de desembre es van fer 4.286 altes al registre de vehicles per circular per la ZBE i durant la darrera setmana 36.000 usuaris van visitar el web zbe.barcelona. A més, l’eina de consulta d’etiquetes i matrícules ja supera les 11.000 consultes setmanals.

D’altra banda, un total de 5.969 persones ja han tramitat la T-verda, el títol que permet utilitzar de manera il·limitada i gratuïta els serveis de transport públic integrats si es dona de baixa i es desballesta un vehicle sense l’etiqueta ambiental.

Consulteu tot el que cal saber sobre la zona de baixes emissions aquí.

On es pot demanar l’etiqueta ambiental?
Quin vehicles no són aptes per circular-hi?
Quins permisos especials hi ha?

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades