La ciutadania comença a definir la declaració d’emergència climàtica

L’1 de gener de 2020 es decretarà l’emergència climàtica a Barcelona. L’elaboració del decret i el pla d’acció amb mesures concretes per reforçar la resposta de la ciutat a la crisi climàtica es realitzarà d’una manera col·laborativa amb experts, entitats i els veïns i veïnes de la ciutat, que participaran presencialment i en línia en quatre sessions de treball temàtiques de la plataforma Decidim.barcelona.

03/10/2019 19:00 h

Ajuntament de Barcelona

Constituïda amb més de dues-centes entitats, experts i representants de totes les administracions, la Taula per l’Emergència Climàtica té com a objectiu elaborar els continguts de la Declaració d’emergència climàtica de Barcelona, que entrarà en vigor l’1 de gener de 2020 i coincidirà amb l’aplicació de la zona de baixes emissions permanent.

En la primera de les quatre sessions participatives de treball per definir el decret s’han abordat temes que s’inclouran en la declaració com l’increment del verd, l’autogeneració d’energia renovable en terrats i espais públics, la protecció i millora del cicle de l’aigua i la sobirania alimentària. Les conclusions i els documents treballats en totes les sessions es publicaran al web de participació ciutadana Decidim.barcelona.

Pla d’acció 2020-2025

Amb les sessions participatives es posa en marxa el disseny coproduït amb la societat civil d’un pla d’acció 2020-2025 amb mesures concretes de mobilitat, energia, gestió de residus i espais verds que l’Ajuntament de Barcelona aplicarà a curt, mitjà i llarg termini per reforçar el pla Clima 2030 i la resiliència de la ciutat davant de l’emergència climàtica.

Com podeu participar en la Taula per l’Emergència Climàtica?

Les persones interessades a participar en la Taula per l’Emergència Climàtica s’hi han d’inscriure a través del web Decidim.barcelona: https://www.decidim.barcelona/assemblies/emergencia-climatica.

Calendari de la Taula per l’Emergència Climàtica

  • 17 d’octubre, de 17.30 a 20.00 hores. Temes que s’hi tractaran: participació ciutadana, mobilitat, economia circular, consum responsable i acció cultural.
  • 7 de novembre, de 17.30 a 20.00 hores. Temes que s’hi tractaran: emissions i salut, urbanisme sostenible, rehabilitació d’edificis i gestió de residus.
  • 28 de novembre, de 17.30 a 20.00 hores. Sessió de retorn i conclusions finals.

Totes tres sessions tindran lloc a l’Institut Montserrat, al barri de Sant Gervasi – Galvany.

 

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades