La recollida selectiva de residus es duplica a Sant Andreu amb el porta a porta

La recollida selectiva de residus es duplica al barri de Sant Andreu de Palomar amb el porta a porta i passa del 37% al 76%, un dels índexs més elevats de recollida en el rànquing de municipis metropolitans.

02/07/2021 16:10 h

Ajuntament de Barcelona

El porta a porta millora la gestió dels residus, afavoreix la qualitat de vida alliberant l’espai públic de contenidors, ajuda davant la crisi climàtica perquè es redueixen els gasos amb efecte d’hivernacle i impulsa l’economia circular amb el reaprofitament de residus. A més, suposarà un estalvi econòmic important. Es calcula que amb l’aplicació a tota la ciutat d’aquest model la despesa municipal es reduiria en 30 milions d’euros.

Amb l’augment del 37% al 76% de la recollida selectiva, Sant Andreu de Palomar se situa en la quinzena posició en el rànquing de municipis catalans de més de 5.000 habitants, i com un dels primers de l’àrea metropolitana.

El 79% dels veïns i les veïnes de l’àmbit de Sant Andreu on s’ha implementat el porta a porta ja participen en el nou sistema, que es va adaptant amb les aportacions del veïnat i les entitats. Alguns canvis acordats en la comissió de seguiment són els següents:

  • Ajustos en les maniobres dels vehicles i limitació de les operacions de premsat dels residus a fora dels carrers més estrets per reduir el soroll.
  • Revisió de l’accessibilitat dels itineraris per a vianants.
  • Bústies per a bolquers: s’implementaran a partir del setembre.​

Per a què serveix el xip que porten les bosses del porta a porta?

El xip serveix per oferir informació al veïnat sobre la seva gestió dels residus: freqüència de les aportacions i errors en la separació de les fraccions. També permetrà, en el futur, accedir al sistema de bonificacions de la taxa de recollida de residus, que beneficiaran les famílies que compleixin amb la separació de les fraccions.

Etiquetes associades a la notícia