La Superilla del Poblenou guanya una menció del Premi Europeu de l'Espai Públic Urbà

El jurat internacional del Premi Europeu de l'Espai Públic Urbà, que atorga cada dos anys el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), ha guardonat la Superilla del Poblenou, al districte de Sant Martí, amb una menció especial. Aquest premi vol reconèixer les millors obres de transformació i millora dels espais públics al continent.

21/06/2018 10:18 h

Ecologia Urbana

El projecte de les Superilles “es basa en la idea que el carrer no és només una infraestructura per a la mobilitat, sinó un lloc per a la interacció social. Reclama espai dels cotxes en benefici d’una xarxa d’autobusos, bicicletes i vianants, i mostra que és possible recuperar els carrers per a la vida diària”, explica el jurat del guardó, que també apunta que “el projecte ha estat controvertit, però ha tret a la llum importants qüestions sobre la contaminació i la invasió de l’espai públic per part dels cotxes”.

L’acte de lliurament dels guardons va tenir lloc aquest dimecres 21 de juny al CCCB. Els encarregats de recollir la menció per part de l’Àrea d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona van ser Ariadna Miquel, Rosa López i Pol Font.

La plaça Skanderbeg de Tirana, guanyadora

El guardó principal del Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà 2018 va recaure en aquesta ocasió en la reforma de la plaça Skanderbeg de Tirana, la capital d’Albània. El jurat va reconèixer la transformació d’aquest indret, amb una superfície de 100.000 metres quadrats, que ha convertit la plaça en un espai públic exclusiu per a vianants amb elements d’aigua i un cinturó verd format per una dotzena de jardins.