Nou cicle de conferències per a una transició ecològica justa

Neix “Transicions: debats per a una nova economia”, el cicle internacional de conferències per reflexionar sobre la necessitat d’adoptar un nou model econòmic que deixi de cercar riquesa a costa dels límits ambientals i la justícia social i per trobar solucions i avançar cap a una transició ecològica justa.

03/06/2022 14:31 h

Ajuntament de Barcelona

Obrirà el cicle Kate Raworth, llicenciada en Política, Filosofia i Economia a la Universitat d’Oxford i màster en Economia del Desenvolupament, i creadora de la teoria econòmica del dònut. Oferirà una conferència l’11 de juny, a les 11.00 hores, al parc de la Barceloneta.

Aquesta primera ponència s’emmarca en la jornada festiva “Mou-te pel clima”, que tindrà lloc el mateix dissabte per celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient, dels Mars i els Oceans i que presenta una programació d’activitats lúdiques familiars, xerrades, projeccions i un dinar d’aprofitament per donar a conèixer els programes, projectes i accions que es desenvolupen per estendre la cultura de la sostenibilitat a la ciutat amb els seus protagonistes.

El cicle continuarà el 20 de juny, a les 18.00 hores, a l’Institut d’Estudis Catalans, amb la conferència de Josep Maria Antó, investigador que lidera des del 2016 una estratègia per a la salut planetària tant a ISGlobal com a la UPF, perquè aquest nou concepte es difongui i s’adopti internacionalment.

El professor Giorgos Kallis impartirà una tercera conferència, sobre la cultura dels límits, el 22 de juny, a les 18.00 hores, a l’Institut d’Estudis Catalans.

A la tardor la ideòloga del concepte de ciutat global i premi Príncep d’Astúries de Ciències Socials el 2013, Saskia Sassen, impartirà una xerrada sobre ciutats i globalització.