Reforç del transport públic per complir els criteris sanitaris

El transport públic de Barcelona augmentarà a partir de dimarts, 14 d’abril, entre un 40 i un 65% la seva oferta en previsió que la fi de la restricció excepcional de mobilitat dels sectors no essencials provoqui un increment del nombre de desplaçaments i una demanda de servei més gran. El reforç serà superior en hores punta i arribarà al 70% en les línies més concorregudes.

13/04/2020 19:24 h

Ajuntament de Barcelona

En el cas de TMB, la xarxa de metro donarà la màxima oferta disponible i posarà en circulació el 60% dels trens, amb pics de fins al 75% en les franges i línies amb més demanda. A la xarxa d’autobusos el servei arribarà fins al 50% d’un dia laborable. L’augment de l’oferta es planteja en la línia de respectar el terç màxim d’ocupació dels vehicles i combois.

Malgrat la fi de la restricció excepcional, es manté la recomanació que només s’utilitzi el transport públic per als desplaçaments imprescindibles, i es recorda que el seu ús està especialment desaconsellat per a les persones que pertanyen a un grup de risc. En cas d’haver de desplaçar-se necessàriament i de no poder-ho fer a peu o amb mitjans individuals, es recomana als usuaris que mantinguin la distància i extremin la higiene. L’increment del servei està especialment orientat a permetre als usuaris mantenir les mesures de seguretat i la distància entre el passatge.

La Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d’Esquadra, en col·laboració amb els serveis de seguretat de TMB (en el cas del metro i els autobusos de la companyia), realitzaran un ampli desplegament per controlar el passatge i vetllar pel compliment de les ordres del decret d’alarma, així com per regular el flux d’usuaris als transports públics.