El temporal Gloria, un mes després

Reserveu-vos el 22 de febrer i veniu a participar en la recollida de residus a les platges.

19/02/2020 12:15 h

Ecologia Urbana

El temporal Gloria ens ha deixat la imatge de centenars de voluntaris recollint residus a les platges de totes les localitats costaneres de Catalunya.

Un mes després de les destrosses que el temporal va ocasionar a les platges de la ciutat, l’Ajuntament de Barcelona i les entitats que formen part de la xarxa conviden tot el veïnat a participar en la recollida de residus amb l’objectiu de conscienciar sobre l’impacte que tenen en el canvi climàtic.

La recollida de residus vol mostrar la necessitat de canviar el model de societat: el sistema actual basat en els productes d’un sol ús ja no serveix. Hem d’anar cap a una economia circular que promogui la millora de la reutilització i el reciclatge dels residus. En definitiva, avançar cap a la ciutat residu zero.

Amb la coordinació del Centre de la Platja, les entitats que hi participen són Proartso, Surfrider, Blue Salt School, Pure Clean Earth, El Peix al Plat, No Más ColillasPlastic Attack i WWF.

Desenvolupament de la recollida de residus

Les entitats es divideixen en dos grups, que començaran la recollida des de dos extrems oposats de la platja, de manera que al final es trobaran a l’espigó del Gas, on es classificaran els residus recollits.

Els punts de sortida són la plaça del Mar i l’espigó del Bogatell, mentre que la classificació dels residus es farà a l’espigó del Gas.

Programa d’activitats:

  • 10.00 h. Trobada amb les entitats i persones voluntàries.
  • 10.30 h. Inici de la recollida de residus.
  • 12.00 h. Arribada a l’espigó del Gas.
  • 13.00 h. Reflexió final i agraïments.
  • 13.30 h. Final de l’acte i retirada dels residus per part dels serveis de neteja.

La recollida de residus permet observar l’impacte que tenen en el canvi climàtic i com es reflecteix a les nostres platges: si s’haguessin separat correctament, els residus recollits no haurien arribat a la platja ni al mar.

Aquí en trobareu més informació.

Etiquetes associades a la notícia