Tres propostes a prova per generar zones d’ombra temporals a l’espai públic

Els prototips han de millorar el confort tèrmic durant les onades de calor generades per l’emergència climàtica allà on no es poden plantar arbres. Les propostes neixen del repte llançat per la Fundació BIT Habitat i l’Oficina de Canvi Climàtic i Sostenibilitat, i s’han presentat a la Barcelona Innova Week.

14/11/2023 13:21 h

Ajuntament de Barcelona

Les idees seleccionades compleixen alguns requisits perquè les estructures siguin efímeres i sostenibles: peces modulars, flexibles i adaptables, materials duradors i reciclables, muntatge i emmagatzematge fàcils i garanties de seguretat i accessibilitat.

  • “Oasis, ombra per a tothom”, de l’equip format per Denvelops i Eurecat: peces de petit format que es mouen amb el vent i combinen diferents densitats.
  • “Mar d’ombres”, del Pol Cooperatiu Batec: mòdul bàsic que imita l’estil dels hivernacles.
  • “A l’ombra del trencadís”, d’Arquitectura de Contacte amb un acord de col·laboració amb Tall Fusta: dos panells amb pilars tecnificats, un de terra i un d’ombra.

La prova començarà al maig i durarà sis mesos. La ubicació de les estructures encara s’ha de decidir, però inclourà un carrer convencional, una àrea de jocs infantils i un gran espai de ciutat.

Les propostes neixen del repte llançat per la Fundació BIT Habitat i l’Oficina de Canvi Climàtic i Sostenibilitat per trobar solucions que adaptin l’espai públic a les conseqüències de l’emergència climàtica i reduir l’impacte de l’efecte d’illa de calor durant els mesos d’estiu.

La presentació s’ha fet a la Barcelona Innova Week, una iniciativa municipal per posar en relleu els projectes que s’impulsen a la ciutat.

Etiquetes associades a la notícia