Acord per reduir la temporalitat i les desigualtats del mercat de treball

L’Acord de Barcelona per l’ocupació de qualitat 2021-2030 aposta per afrontar l’atur de llarga durada, l’atur juvenil i les desigualtats educatives, la precarietat, les bretxes salarials per qüestions de gènere o territorialitat, les condicions laborals i l’avaluació de les polítiques d’ocupació. Signat amb una seixantena d’organitzacions i entitats, és el conveni més ampli impulsat fins ara.

19/04/2022 15:00 h

Ajuntament de Barcelona

Els objectius contrasten amb els del 2021, centrats en el desplegament de mesures urgents per fer front a les conseqüències de la pandèmia, amb diversos programes, recursos i serveis, alguns dels quals continuen vigents a través de Barcelona Activa. Una de les novetats és que els agents signants en són corresponsables i adquireixen el compromís amb la consecució dels objectius.

L’acord és un espai de cocreació de les polítiques d’ocupació, que es concreten en línies estratègiques que incrementen les sinergies i les interaccions amb les empreses. Entre les accions previstes s’inclouen les activitats en règim d’autònom, l’emprenedoria i l’impuls de la generació de perfils laborals híbrids i l’aposta perquè les empreses tinguin un paper transformador en l’ocupació de qualitat.

Tres eixos estratègics, un decàleg i un pla d’acció alineat amb el Green Deal

L’estructura de l’acord preveu tres eixos estratègics: l’equitat, la innovació i la concertació social, a més de 12 objectius i 38 línies d’actuació. Entre aquestes línies destaquen el foment de la digitalització, la cohesió social i territorial, l’acompanyament en processos d’incorporació al mercat de treball, la destinació dels ajuts i les subvencions a la contractació.

A més, l’acord inclou el Decàleg de l’ocupació de qualitat a Barcelona, que estableix les bases per traçar i executar noves polítiques en el marc de la col·laboració publicoprivada.

Per aplicar les polítiques de l’acord s’han dissenyat plans d’accions bianuals, el primer dels quals s’ha elaborat a partir dels paràmetres de competitivitat, sostenibilitat i equitat que marca el full de ruta Barcelona Green Deal. Alhora, adoptarà mesures en el marc dels projectes Next Generation, programes europeus i actuacions municipals en sectors estratègics.

Per consultar els documents relacionats amb el foment de l’ocupació de qualitat, feu clic aquí.

 

Etiquetes associades a la notícia